Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat langs verhit negental Willem II

De Graafschap laat langs verhit negental Willem II

De Graafschap heeft de tweede zege van het seizoen te pakken. Op De Vijverberg werd Willem II het slachtoffer: 2-1. Een laat eigen doelpunt zorgde voor een verdiende Doetinchemse zege. De geïrriteerde bezoekers liepen tegen twee rode kaarten aan. Bij de thuisclub stond de paal drie keer een treffer in de weg.

De Graafschap opende sterk en al snel dwong Stef Nijland met een vrije trap doelman Wellenreuther tot een redding. Waar de thuisploeg beter bleef, nam de irritatie bij de Tilburgers zichtbaar toe. Na een overtreding van Akkaynak op Bart Straalman trok arbiter Bax eerst geel, naar na tussenkomst van de VAR werd dit verzwaard naar rood.

De ploeg van Henk de Jong profiteerde daarna snel: Stef Nijland krulde een vrije trap over de muur in het doel (1-0). Even later kregen de Doetinchemmers een ideale kans om de score te verdubbelen toen Erik Bakker werd gevloerd in de zestien. De middenvelder schoot de penalty op de paal. In de royale extra tijd raakte Stef Nijland met een geplaatst schoot wederom het kader.

Willem II, waar de gehele defensie al vroeg met een gele prent opgezadeld zat, kwam vroeg in de tweede helft terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop zorgde invaller Saddiki met het hoofd voor de gelijkmaker: 1-1. Niet veel later stond de paal (Jordy Thomassen) een hernieuwde Doetinchemse voorsprong in de weg. De kaartenlast brak de Brabanders na een klein uur op toen Palacios mocht vertrekken vanwege commentaar.

Tot een echt offensief kwam De Graafschap niet, maar het kreeg wel een aantal kansen. Een inzet van Daryl van Mieghem werd gekeerd door de doelman. In ondertal was Willem II via Fran Sol zelfs nog dichtbij de gelijkmaker. In de laatste minuut kwam het toch nog goed voor De Graafschap toen een voorzet van Van Mieghem via verdediger Lewis achter zijn eigen doelman verdween: 2-1.

Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, zondag, 30 september 2018 (Speelronde 7, Eredivisie)

De Graafschap - Willem II 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Stef Nijland (21), 1-1, Saddiki (49), 2-1, Lewis (89/eigen doelpunt)

Arbiter: Bax
VAR:
Kooij
Toeschouwers: 12.005

Geel De Graafschap: Myenty Abena
Geel Willem II:
Dankerlui, Heerkens, Lewis

Rood Willem II: Akkaynak (19, na tussenkomst VAR), Palacios (2x geel/64)

De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Myenty Abena, Bart Straalman, Jordy Tutuarima (67. Mohamed Hamdaoui), Frank Olijve, Erik Bakker (84. Javier Vet), Stef Nijland, Daryl van Mieghem, Jordy Thomassen (59. Delano Burgzorg), Youssef El Jebli  

Willem II: Wellenreuther, Dankerlui (46. Anita), Lewis, Heerkens, Palacios, Akkaynak, Llonch, Crowley (71. Meissner), Croux (46. Saddiki), Sol, Avdijaj

Bijzonderheid: Erik Bakker mist penalty (28/paal)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X