Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap op valreep naast FC Emmen (1-1)

De Graafschap op valreep naast FC Emmen (1-1)

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Emmen op het nippertje een derde nederlaag op rij weten te voorkomen. Het doelpunt van Bannink en de gelijkmaker van Fabian Serrarens vielen in de slotfase: 1-1.

Het duel tussen de twee promovendi aan de Oude Meerdijk was zeer levendig, maar matig. Voor beide ploegen was balbezit vaak van korte duur. Op het kunstgras in Emmen ging veel mis, maar dat zorgde weer voor de nodige kansen.

De eerste was voor De Graafschap waar Stef Nijland de bal niet voorbij doelman Scherpen kreeg. Het eerste Drentse gevaar was een productie oud-Superboeren Cavlan en Bannink. Hierna nam Emmen de overhand, maar bij twee kansen van Pedersen en Bakker, hield Hidde Jurjes zijn doel schoon.

Een scherp uitgevoerde counter bracht Daryl van Mieghem in stelling, maar de vleugelaanvaller schoot op doelman Scherpen, De sluitpost had even later geluk dat zijn fout niet werd afgestraft door Youssef El Jebli.

Na rust ging FC Emmen op jacht naar de verdiende voorsprong, maar liet een handvol kansen onbenut. De Graafschap kwam er aanvallend niet meer aan te pas. Dat veranderde toen de net ingevallen Jordy Thomassen die bal gelukkig mee kreeg en een voorzet gaf op Fabian Serrarens die de bal niet in het doel kreeg.

Waar een doelpuntloos gelijkspel in de maak leek, frommelde Alexander Bannink de bal uit een corner van Cenar Cavlan in het doel:.1-0. Toch sleepten de Sperboeren een gelijkspel uit het vuur. Vlak voor tijd slingerde Leroy Owusu de bal de zestien in, het hoofd van Fabian Serrarens vond die in twee keer de bal inkopte: 1-1.

Karakteristiek, vrijdag, 31 augustus 2018 (Speelronde 4, Eredivisie)

FC Emmen - De Graafschap 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Bannink (81), 1-1, Fabian Serrarens (88)

Arbiter: Van den Kerkhof
VAR:
Dieperink
Toeschouwers: 8.218

Geel De Graafschap: Frank Olijve, Leeroy Owusu, Fabian Serrarens
Geel FC Emmen:
Ben Moussa 

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Ted van de Pavert, Leeroy Owusu, Jordy Tutuarima, Frank Olijve (86. Delano Burgzorg), Stef Nijland (66. Jordy Thomassen), Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Youssef El Jebli (77. Mohamed Hamdaoui)

FC Emmen: Scherpen, Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan, Ben Moussa, Chacon, Bijl, Bannink (82. Bos), Slagveer (73. Marinus), Pedersen (77. Arias)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X