Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap slaat modderfiguur tegen 'Vogels' (3-2)

De Graafschap slaat modderfiguur tegen 'Vogels' (3-2)

De Graafschap heeft zichzelf lelijk te kijk gezet door in aanloop naar het nieuwe seizoen het oefenduel met IJsselmeervogels te verliezen. In Spakenburg werd het 3-2 voor 'De Rooien'.

Op De Westmaat speelde De Graafschap van meet af aan een moeizame wedstrijd. De ploeg van Henk de Jong mocht het spel maken, maar de Doetinchemmers faalden in die missie. Een laag baltempo zorgde ervoor dat de Achterhoekers ook nauwelijks iets creëerden.

IJsselmeervogels beet wel van zich af,maar doelman Hidde Jurjus wist een achterstand te voorkomen. Net voor het half uur kwam De Graafschap dan toch aan de leiding: Youssef El Jebli knikte een corner van Van Mieghem binnen.

De tweede helft was koud onderweg of de stand was alweer gelijk. Olijfveld schoot fraai raak: 1-1. In de minuten die volgden was IJsselmeervogels beter en hield Hidde Jurjes zijn ploeg op de been. In gepeins verzoeken verdween trainer Henk de Jong steeds meer in zijn dug-out.

Door matig optreden van de doelman zorgde invaller Anthony van den Hurk, tegen de verhouding in, voor de 1-2. De slotfase maakte echter dat versterking zeer gewenst blijft. Eerst zorgde opnieuw Olijfveld voor de 2-2. Even later was de sensatie compleet toen Moro via de paal de 3-2 maakte.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, zaterdag 28 juli 2018 (voorbereiding seizoen 2018-2019)

IJsselmeervogels - De Graafschap 3-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Youssef El Jebli (29), 1-1, Olijfveld (46), 1-2, Anthony van den Hurk (70), 2-2, Olijfveld (85), 3-2, Moro (87)

Arbiter: Bronsvoort

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena (54. Lars Nieuwpoort, 87. Elvio van Overbeek), Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Jordy Tutuarima, Frank Olijve, Javier Vet (54. Robert Klaasen), Youssef El Jebli (54. Anthony van den Hurk), Daryl van Mieghem (61. Jordy Thomassen), Fabian Serrarens, Mohamed Hamdaoui (61. Delano Burgzorg)

Populaire links
Maak je keuze

Superboerenpoule: inlog voor invoeren van je voorspellingen

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X