Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Gelijkspel kost De Graafschap periodewinst

Gelijkspel kost De Graafschap periodewinst

In het laatste competitieduel van het seizoen leek De Graafschap af te stevenen op de winst in de vierde periode, maar een late gelijkmaker gooide roet in het Doetinchemse eten: 2-2. Kansen op de 2-3 waren er nog, maar doelman Bucker liet zich, met hulp op de doellijn, niet meer passeren.

Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer keek De Graafschap al snel tegen een achterstand aan toen Mees Hoedemakers het laatste zetje gaf. Toch stelde De Graafschap enkele minuten later al orde op zaken, toen Daryl van Mieghem de bal voorgaf op Fabian Serrarens, die de gelijkmaker binnenschoof.: 1-0. Even later was het Mark Diemers die uit een vrije trap de Achterhoekers op voorsprong zette (1-2). De Graafschap had vervolgens de controle maar nam niet meer afstond van de Alkaarders.

Ook na rust was er geen vuiltje aan de lucht voor de Superboeren, al werkte en liet Fabian Serrarens de kans op een vroegtijdige beslissing liggen. Dat De Graafschap niet doordrukte kwam de ploeg duur te staan, toen Kaandorp een misser van Bart Straalman afstrafte: 2-2.

In resterend minuten zocht De Graafschap, met Tarik Tissoudali, Sjoerd Ars en Antony van den Hurk, als invallers, vol de aanval. Maar Fabian Serrarens en Anthony van den Hurk vonden de doelman op hun weg. Diep in de extra tijd verdediger Bakker ternauwernood redding op de lijn en hield Myenty Abena zo van een dure treffer af.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, zaterdag, 28 april 2018 (Speelronde 38, Jupiler League)

Jong AZ - De Graafschap 2-2 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Hoedemakers (4), 1-1, Fabian Serrarens (7), 1-2, Mark Diemers (21), 2-2, Kaandorp (80)

Arbiter: Teuben
Toeschouwers: 600

Geel De Graafschap: -
Geel Jong AZ: Koreniuk, Groot 

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman (86. Sjoerd Ars), Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (81. Tarik Tissoudali), Fabian Serrarens, Youssef El Jebli (74. Anthony van den Hurk)

Jong AZ: Bucker, Church, Groot, Bakker, Kramer, Hoedemakers (45+1. Einarsson), Kaandorp, Reijnders, Koreniuk (56. Hardijk), Jacobs, Springer (64. Kurban)

Verleng je seizoenkaart 2018-2019

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

FC Den Bosch

FC Den Bosch

Vrijdag 23 februari, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd op De Vijverberg is vrijdag 23 februari om 20:00 uur tegen FC Den Bosch.

Volg ons op Instagram en X (Twitter)

Volg ons op Social Media:

Instagram X (Twitter)