De Graafschap naar ruime zege in Oss: 1-4

De Graafschap leverde in Oss tegen de plaatselijke FC een moeizame eerste helft af, maar boog de opgelopen achterstand in de tweede helft overtuigend om: 1-4. De doelpunten van Youssef El Jebli en Daryl van Mieghem waren een streling voor het oog.

Trainer Henk de Jong zag dat zijn ploeg moest opboksen tegen een FC Oss, dat met vijf verdedigers de Superboeren bestreed. En met succes. Eerst was daar de snelle achterstand voor de Doetinchemmers, toen Kamaci na voorbereidend werk van Van der Venne, de bal achter Filip Bednarek schoot (1-0).

Hierna was er veel balbezit voor De Graafschap, maar in de kleine ruimtes, werd de aanvalslinie niet bereikt en kansen bleven dan ook uit. Doelman Mous hoefde amper in actie te komen. Aan de andere kant liet Kamaci een kans op 2-0 liggen.

De tweede helft begon met enige vertraging door een defect aan één van de doelnetten. De Graafschap hanteerde een hoger tempo en binnen een paar minuten was de stand weer gelijk. Met een magistrale boogbal van buiten de zestien liet Youssef El Jebli keeper Mous aan de grond genageld staan: 1-1.

Even later was het de beurt aan clubtopscorer Daryl van Mieghem die uit een counter op aangeven van Tarik Tissoudali, met een prachtige volley voor 1-2 zorgde. Omdat er nu van de Osse defensie weinig meer over was, werden de ruimte groter en volgden meer grote kansen voor Achterhoekers.

Zo zorgde Tarik Tissoudili voor de 1-3. Kort voor het einde legde invaller Sjoerd Ars de bal klaar voor Fabian Serrarens die er met zijn treffer voor zorgde dat De Graafschap voor de derde keer op rij vier keer het net vond: 1-4.

Foto's van de wedstrijd FC Oss-De Graafschap staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 13 april 2018 (Speelronde 36, Jupiler League)

FC Oss - De Graafschap 1-4 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Kamaci (14), 1-1, Youssef El Jebli,(49), 1-2, Daryl van Mieghem (56), 1-3, Tarik Tissoudali (63), 1-4, Fabian Serrarens (89)

Arbiter: Oostrom
Toeschouwers: 2.891

Geel De Graafschap: Sven Nieuwpoort, Jordy Tutuarima
Geel FC Oss: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Jordy Tutuarima, Mark Diemers (68. Frank Olijve), Youssef El Jebli (84. Sjoerd Ars), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali

FC Oss: Mous, Dogan, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik (65. Adarabioyo), Van der Sluys, Kaak, Bakx (65. Van der Biezen), Van der Venne, Kamaci, Oratmangoen

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.