Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap loopt zich stuk op Dordt (0-1)

De Graafschap loopt zich stuk op Dordt (0-1)

De Graafschap is tegen FC Dordrecht tegen een bittere nederlaag aangelopen. De ploeg van Henk de Jong kwam, ondanks vele kansen, niet tot scoren, waar de bezoekers dat vanaf de stip wel deden: 0-1.

De stemming op De Vijverberg was nog zo opperbest na de winst op Go Ahead Eagles (0-4) en de dezelfde elf stonden dan ook aan de aftrap tegen FC Dordrecht.

De Graafschap probeerde het duel snel naar haar hand te zetten, maar Mark Diemers raakte de paal en niet veel later was Fabian Serrarens wel trefzeker, maar de aanvaller stond buitenspel. Een streep door de rekening voor de Achterhoekers tegen de defensief ingestelde bezoekers, waar de thuisclub maar moeizaam doorheen kwam. FC Dordrecht beet twee keer van zich in de persoon van Gustavo Hamer die het van afstand probeerde.

Na rust kwam er snel meer emotie in het duel toen een schot van Myenty Abena op de arm van een tegenstander kwam. De hele Vijverberg brulde om een penalty, maar arbiter Gözübüyük weigerde de bal op de stip te leggen.

Voor de bezoekers bleef het verdedigen interessanter dan het zoeken van de aanval. Ook had de ploeg van Gerard de Nooijer geen enkele vorm van haast. Na een klein uur spelen ontsnapte Dordrecht-spits Mutzers aan de aandacht en werd door doelman Filip Bednarek aangetikt. Ditmaal vond Gözübüyük het wel voldoende voor een strafschop. Mahmudov stuurde de sluitpost van de Superboeren de verkeerde kant op: 0-1.

Hierna zette De Graafschap nog maar eens aan, maar ook Youssef El Jebli kreeg geen strafschop. Met Sjoerd Ars als extra aanvaller werd er nog meer risico genomen, Daryl van Mieghem miste echter de kans op 1-1.

Terence Groothusen had de winst voor FC Dordrecht tot tweemaal toe kunnen veiligstellen, maar hij kreeg de bal niet achter doelman Bednarek. Dit bleef zonder gevolgen omdat in de slotfase Jordy Tutuarima zijn inzet zag worden gekeerd door de doelman en Mark Diemers een vrije trap op de kruising zag eindigen.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 09 maart 2018 (Speelronde 28, Jupiler League)

De Graafschap - FC Dordrecht 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Mahmudov (62/penalty)

Arbiter: Gözübüyük
Toeschouwers: 8.311

Geel De Graafschap:  Filip Bednarek
Geel FC Dordrecht: Mutzers, Kok, Mahmudov

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve (66. Youssef El Jebli), Robert Klaasen (75. Sjoerd Ars), Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali 

FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge, Mutzers, Hamer (78. Alkan), Kok, Calcan (85. Dos Santos), Mahmudov, Groothusen (83. Boumediene)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X