Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap dicteert derby en declasseert Eagles: 0-4

De Graafschap dicteert derby en declasseert Eagles: 0-4

De Graafschap heeft de derby tegen Go Ahead Egles met ruime cijfers gewonnen. In de volle Adelaarshorst werd het 0-4. Daarmee spaarden de Superboeren de kwakkelende Deventer ploeg nog.

Dat het duel onder hoogspanning zou worden gespeeld werd meteen na de aftrap duidelijk: arbiter Dieperink dirigeerde beide ploegen al in de eerste minuut naar binnen, nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid. Na een onderbreking van veertien minuten kon het spel worden hervat.

Vanaf dat moment zette de ploeg van Henk de Jong de toon en stond Jordy Tutuarima aan de basis van de 0-1 door Daryl van Mieghem. De thuisclub probeerde het spel van De Graafschap vooral te ontregelen door enkele stevige ingrepen. Na een klein half was het Suk die met een schot zorgde voor de eerste dreiging. De Achterhoekers bleven domineren, maar Tarik Tissoudali en Myenty Abena lieten grote kansen liggen.

Ook vroeg in de tweede helft liet De Graafschap na om verder uit lopen. Een voorzet van Fabian Serrarens werd door Dekker op zijn eigen paal geschoten en even later haalde Schenk een inzet van Mark Diemers van de lijn. Ook Tissoudali miste de mogelijkheid om de score te verdubbelen.

Nadat Frank Olijve wel voor de 0-2 had gezorgd was het verzet van het toch al pover spelende Go Ahead Eagles echt gebroken en werd het 0-3 door Tarik Tissoudali en tilde Fabian Serrarens de score zelfs naar 0-4.

Dankzij doelman Stevens bleef de ploeg van trainer Jan van Staa een nog grotere vernedering bespaard.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, zondag, 04 maart 2018 (Speelronde 27, Jupiler League)

Go Ahead Eagles - De Graafschap 0-4 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Daryl van Mieghem (16), 0-2, Frank Olijve (56), 0-3, Tarik Tissoudali (65), 0-4, Fabian Serrarens (72)

Arbiter: Dieperink
Toeschouwers: 9.180

Geel De Graafschap: Tarik Tissoudali, Sven Nieuwpoort
Geel Go Ahead Eagles: Buwalda, Opdam

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima (84. Andrew Driver), Mark Diemers, Frank Olijve, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens (84. Sjoerd Ars), Tarik Tissoudali (76. Youssef El Jebli)

Go Ahead Eagles: Stevens, Opdam, Buwalda (68. Stans), Ketting, Schenk, Hettinga, Dekker, Beltrame, Suk, Andrade (45+5. Langedijk), Hendriks (26. Werkhoven)

Bijzonderheid: duel in de eerste minuut stilgelegd. Na 14 minuten weer hervat.

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X