Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Kleine zege De Graafschap op Helmond Sport (1-0)

Kleine zege De Graafschap op Helmond Sport (1-0)

De Graafschap heeft op eigen veld Helmond Sport verslagen. In een matige vertoning, waarin de Superboeren wel veel sterker waren, bleef de score steken op 1-0. De ploeg van Henk de Jong kon het zich zelfs permitteren om een penalty te missen.

Bij de thuisclub was er de terugkeer van Myenty Abena in de basis en nam Bart Straalman weer plaats op de bank. Daar zat ook de wat zieke clubtopscorer Daryl van Mieghem. Voor hem stond Sjoerd Ars aan de aftrap.

Op de koude Vijverberg werd al snel duidelijk dat De Graafschap weinig te vrezen had van de pover spelende Brabantse nummer voorlaatst. Kansen waren er al snel voor Tarik Tissoudali en Sjoerd Ars, maar het was alleen Mark Diemers die de bal in het doel kreeg:1-0.

De Achterhoekers kregen in het vervolg nog een aantal mogelijkheden om het duel vroeg te beslissen, maar het vizier bleek niet al te scherp afgesteld. Wat Helmond Sport liet zien, maakte meer duidelijk waarom de ploeg in de onderste regionen staat, al was het met een kopbal van Vicento nog wel gevaarlijk.

In de tweede helft werd het van kwaad tot erger. De Graafschap bleef wel zonder enige moeite overeind, maar haalde de trekker maar niet over. Henk de Jong was er allerminst gerust op en deed toch een beroep op Van Mieghem.

Maar de score werd niet verder uitgebouwd. Dit gebeurde ook niet in de slotfase vanaf elf meter. Van Mieghems laconieke poging ging de mist in en werd gekeerd door de doelman.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 23 februari 2018 (Speelronde 26, Jupiler League)

De Graafschap - Helmond Sport 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Mark Diemers (13)

Arbiter: Oostrom
Toeschouwers: 7.411

Geel De Graafschap: -
Geel Helmond Sport: Braber, De Braal

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve (86. Tim Receveur), Robert Klaasen, Sjoerd Ars (66. Daryl van Mieghem), Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (76. Youssef El Jebli)

Helmond Sport: Van Gassel, Verkennis, Warmolts, De Braal, Bourdouxhe, Edwards, Braber, Zwanen (85. Damen), Hiwat, Thomassen, Vicento

Bijzonderheid: Daryl van Mieghem mist penalty (88)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X