Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap sleept derde zege op rij binnen

De Graafschap sleept derde zege op rij binnen

De Graafschap heeft op eigen veld zichzelf een prima dienst bewezen door FC Volendam te verslaan (2-1). Middenvelder Mark Diemers scoorde tweemaal, maar doelman Filip Bednarek hield zijn ploeg na rust nadrukkelijk op de been.

Trainer Henk de Jong liet zijn formatie die vorige week zorgde voor de zevenklapper tegen Jong FC Utrecht staan, maar troef in de bezoekers een stugge opponent die weinig ruimte weggaf.

Toch hadden de Superboeren al vroeg de score kunnen openen, maar Daryl van Mieghem schoot voorlangs. Het vele balbezit van de Doetinchemmers zorgde lang niet altijd voor gevaar. Mark Diemers beproefde zijn geluk, maar schoot van dichtbij in de handen van goalie Verhulst.

Op slag van rust kwam er dan toch verschil in de score. Jordy Tutuarima stoomde op, maar zijn uithaal kon nog worden gepareerd door de doelman, waarna de bal via Volendam-verdediger Klinkenberg alsnog de lat raakte en uit die rebound tikte Mark Diemers binnen.

Na rust was er van het afwachtende FC Volendam niets neer te zien. Maar zowel Visser als Klikkenberg liepen zich stuk op doelman Filip Bednarek.

Nu een klein uur spelen, was er een geplaatste uitbraak van De Graafschap, waar Jordy Tutuarima zijn eigen voorbereidende werk besloot met een teruggetrokken bal op Diemers, die doeltreffend uithaalde (2-0). Zijn vijfde doelpunt in twee duels.

In de slotfase leek Enzo Stroo de spanning terug te brengen, maar ook hier redde Bednarek uitstekend. De Pool moest zich diep in de extra tijd wel gewonnen toen Veerman voor 2-1 zorgde.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 09 februari 2018 (Speelronde 24, Jupiler League)

De Graafschap - FC Volendam 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Mark Diemers (44), 2-0, Mark Diemers (62), 2-1, Veerman (90+3)

Arbiter: Bax
Toeschouwers: 7.746

Geel De Graafschap: -
Geel FC Volendam: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (90. Sjoerd Ars), Fabian Serrarens, Tarik Tissoudali (76. Youssef El Jebli)

FC Volendam: Verhulst, Evers (75. Ten Den), Schouten (60. Schilder), Klinkenberg, Smal, Veerman, Doodeman (80. Pedro), Vlak, Stroo, Visser, Antwi

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X