Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Slechte serie doorbroken met winst op MVV (1-3)

Slechte serie doorbroken met winst op MVV (1-3)

Aan de slechte serie van De Graafschap is een einde gekomen. Na drie nederlagen op rij, boekten de Doetinchemmers een verdiende overwinning op bezoek bij MVV Maastricht: 1-3.

De Graafschap kende een prima start in Zuid=Limburg en dat leverde een vroege voorsprong op: Sjoerd Ars benutte de toegekende strafschop na een overtreding op Mark Diemers: 0-1. Voor de ploeg van Henk de Jong een heerlijke steun in de rug. MVV kwam maar niet in de wedstrijd en werd enkele gevaarlijk wanneer de Achterhoekse defensie zichzelf in de problemen bracht. De gelijkmaker van Marvin Ogunjimi werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Vlak nadat Youssef El Jebli over schoot, verdubbelde Sjoerd Ars de score. Hij werkte een perfecte voorzet van Darl van Mieghem achter doelman Verrips. Even later moest de ervaren aanvaller de strijd staken en werd vervangen door Fabian Serrarens.

Via clubtopscorer Okita kwam MVV Maastricht kort voor rust terug (1-2). Maar wederom op aangeven van Van Mieghem maakte de ingevallen Fabian Serrarens er 1-3 van.

Na rust probeerde MVV Maastricht het wel, maar het bracht De Graafschap nooit aan het wankelen. Zelf kregen de Achterhoekers nog kansen om de score verder uit te bouwen, maar zowel Serrarens en Diemers misten.

Zo boekte De Graafschap de eerste overwinning van 2018 in een duel waar arbiter Van Boekel de aandacht op zich vestigde door naar liefs acht keer geel te trekken.

Karakteristiek, vrijdag, 26 januari 2018 (Speelronde 22, Jupiler League)

MVV Maastricht - De Graafschap 1-3 (1-3)
Scoreverloop: 0-1, Sjoerd Ars (5/penalty), 0-2, Sjoerd Ars (34), 1-2, Okita (40), 1-3, Fabian Serrarens (42)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 4.658

Geel De Graafschap: Youssef El Jebli, Frank Olijve
Geel MVV Maastricht: Verrips, Janssens, Pereira, Nwakali, Nys, Koolhof

De Graafschap: Filip Bednarek, Bart Straalman, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Frank Olijve, Robert Klaasen, Daryl van Mieghem (90. Delano Burgzorg), Sjoerd Ars (37. Fabian Serrarens), Youssef El Jebli

MVV Maastricht: Verrips, Ciranni, Mmaee (46. Shermaine Martina), Pereira, Janssens (74. Koolhof), Houben (59. Schroijen), Nys, Mares, Ogunjimi, Nwakali, Okita

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Kaartverkoopinfo komende duels & Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X