Friese stormloop te veel voor De Graafschap (3-2)

De Graafschap is bij het begin van de tweede seizoenhelft meteen tegen een nederlaag aangelopen. In Leeuwarden was SC Cambuur met 3-2 te sterk en waren daarmee nog mild voor de Superboeren.

Op bezoek bij zijn oude club had trainer Henk de Jong een enigszins verrassende opstelling op papier gezet. De Fries hield Andrew Driver op de bank en posteerde Tim Receveur en Robert Klaasen op het middenveld. Nieuwkomer Frank Olijve begon eveneens op de bank.

De Graafschap begon prima aan het duel en kwam na tien minuten spelen verdiend op voorsprong. Daryl van Mieghem leverde een puntgave voorzet af op het hoofd van Sjoerd Ars: 0-1. Hierna verdween het goede spel van de Doetinchemmers snel en dat was de aanzet tot een stormloop op het doel van Filip Bednarek.

Die kwam er ook. En hoe. Bij enkele hachelijke momenten kwamen de Achterhoekers nog goed weg. Maar halverwege de eerste helft stond spits Robertha aan het eind van een fraaie Friese aanval: 1-1,

Na een half uur hervond De Graafschap zich weer en raakte Youssef El Jebli de lat. In de extra tijd kwam Cambuur zeer gelukkig aan de leiding. Een vrije trap van Houtkoop werd van richting veranderd, waardoor Bednarek kansloos was (2-1).

Na rust verscheen debutant Frank Olijve binnen de lijnen. De middenvelder zag dat het even later 3-1 werd door opnieuw Robertha, die voor het eerst in de basis mocht starten. Een grote uitslag was niet ondenkbaar, maar Kallon liet de 4-1 liggen.

De Graafschap kwam uit het niets zelfs terug in de wedstrijd. Bij een hoekschop werkte Robert Schilder de bal achter zijn eigen keeper: 3-2. Zicht op de gelijkmaker hadden de bezoekers geen moment. Het eindigde het duel ook nog met een man minder: Sven Nieuwpoort zag in de blessuretijd zijn tweede gele prent.

Karakteristiek, vrijdag, 12 januari 2018 (Speelronde 20, Jupiler League)

SC Cambuur - De Graafschap 3-2 (2-1)
Scoreverloop: 0-1, Sjoerd Ars (10), 1-1, Robertha (23), 2-1, Houtkoop (45+1), 3-1, Robertha (50), 3-2, Schilder (64/eigen doelpunt)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 7.277

Geel De Graafschap: Robert Klaasen, Lars Nieuwpoort
Geel SC Cambuur: Steenvoorden

Rood De Graafschap: Sven Nieuwpoort (90+1, 2x geel)

De Graafschap: Filip Bednarek, Myenty Abena, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort, Jordy Tutuarima, Mark Diemers, Tim Receveur (46. Frank Olijve), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Sjoerd Ars (66. Fabian Serrarens), Youssef El Jebli (87. Delano Burgzorg)

SC Cambuur: Cummins, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Van Deelen, Schils, Houtkoop (74. Kip), Barto, Narsingh (88. Daniels), Robertha, Kallon (66. Van Kippersluis)