Graafschap boekt zeer gewenste zege: 3-1

De Graafschap heeft de tweede overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld was de ploeg van trainer Andries Ulderink met 3-1 te sterk voor NAC Breda.

De technische staf verkoos dezelfde succesformule als die tegen sc Heerenveen. De weer herstelde Rydell Poepon trad aan als eenzame spits en hield Soufian El Hassnaoui uit de basiself. Centraal achterin stond opnieuw Rogier Meijer. Bij de bezoekers bleef oud-Graafschapper Jordy Buijs het hele duel bankzitter.

In de eerste twintig minuten waren de Achterhoekers niet bij de les. NAC heerste onder aanvoering van Bayran en Lurling, en kreeg de nodige kansen, maar doelman Yves De Winter onderscheidde zich nadrukkelijk.

Hierna meldde de thuisploeg zich voor het eerst en dwong De Leeuw met een kopbal Ten Rouwelaar tot zijn eerste redding. Even later moest de sluitpost toch capituleren. Hij hield Poepon nog van een doelpunt af, maar Van de Pavert kon simpel binnentikken (1-0). De Graafschap kreeg meer vertrouwen en kreeg meer aandeel in het duel. Poepon kon bijna profiteren van een laconiek terugspelen van Lurling. Op slag van rust schoot verdediger Botteghin de bal maar net naast.

In de tweede helft ging NAC opzoek naar de gelijkmaker en het lukte de ploeg van oud-doelman John Karelse om na 56 minuten uitblinker De Winter te passeren, via Robert Schilder (1-1). Binnen de zestig seconden konden de bordjes al weer worden verhangen, nadat Jussi Kujala een hoekschop van Nenad Sreckovic achter Ten Rouwelaar deed verdwijnen (2-1). Overigens Kujala’s eerste treffer in dienst van De Graafschap.

De hernieuwde voorsprong bracht echter weinig rust in het spel van de Doetinchemse club. De bal werd snel weer ingeleverd, waardoor de vele ruimtes maar niet konden worden benut. Zo kwam spits Poen steeds verder van het doel af te spelen, maar speelde wel een prima partij, Zijn beloning volgde een kwartier voor tijd op prachtige wijze: Rose leverde een afgemeten voorzet af, die Poepon van behoorlijke afstand in de kruising kopte. De duik van Ten Rouwelaar was mooi, maar haalde niets uit: 3-1.

Na deze treffer gingen de kopjes hangen bij de club uit Breda, Men probeerde het nog wel, maar de overtuiging ontbak. En zo werd de zege van De Graafschap een feit.

Karakteristiek, vrijdag 21 oktober 2011

De Graafschap – NAC Breda 3-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Ted van de Pavert (29), 1-1, Schilder (56), 2-1 Jussi Kujala (57), 3-1, Rydell Poepon (76)

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 11.709

Geel De Graafschap: SJoerd Overgoor
Geel NAC Breda: Janse, Gorter, Botteghin

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Yuri Rose, Jussi Kujala, Michael de Leeuw (68. Soufian El Hassnaoui), Gregor Breinburg (73. Sjoerd Overgoor), Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Janse, Botteghin, Luijckx, Gorter, Gudelj, Gilissen (67. Lasnik), Schilder, Bayram (62. Jozefzoon), Schalk (62. Kolk), Lurling.