Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap zakt weg na gevoelig verlies

De Graafschap zakt weg na gevoelig verlies

De Graafschap wilde op bezoek bij Telstar een gooi doen naar de vierde plaats, maar het kreeg een kater te verwerken: 3-2.

Trainer Henk de Jong weet als geen ander dat het beste er bij zijn ploeg er wel van af is. In de hoop op een opleving hield de oefenmeester Fabian Serrarens buiten de basis en moch Kevin van Diermen weer een beginnen. Andrew Driver verscheen als linksbuiten aan de aftrap.

De Graafschap kende een sterk begin tegen de 'Witte Leeuwen' en dat werd bekroond met een fantastische uithaal van Anthony van den Hurk, die doelman De Boer tot figurant maakte: 0-1.

Lang bleef Doetinchemse voorsprong niet staan. Via een indraaiende vrije trap van Osman werd Novakovich bereikt die de bal achter Filip Bednarek kreeg: 1-1.

In het vervolg van de eerste helft was het duel in evenwicht, maar voetbalde de thuisclub makkelijker. Het combinatievoetbal van de Superboeren leverde vooral veel balverlies en weinig dreiging op.

Na rust trok Telstar de wedstrijd meer en meer naar zich toe en de voorsprong kwam er dan ook na ruim een uur. Melvin Platje schoot op de lat. De intikker uit de rebound was een simpele prooi voor opnieuw Novakovich (2-1).

In de jacht op de gelijkmaker zette De Graafschap aan en het was de koud ingevallen Fabian Serrarens die de bal snoeihard uithaalde, goed voor 2-2.

Maar nog liet De Graafschap zich dit ene punt afsnoepen. Uit een hoekschop scoorde Platje, tot woede van Henk de Jong, nog de 3-2. De bezoekers vol ongeloof achterlatend.

Foto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum

Karakteristiek, vrijdag, 22 december 2017 (Speelronde 19, Jupiler League)

Telstar - De Graafschap 3-2 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Anthony van den Hurk (11), 1-1, Novakovich (17), 2-1, Novakovich (62), 2-2, Fabian Serrarens (85), 3-2, Platje (88)

Arbiter: Pérez
Toeschouwers: 2.736

Geel De Graafschap: Bart Straalman, Youssef El Jebli, Andrew Driver
Geel Telstar: Van Heertum, Brito

De Graafschap: Filip Bednarek, Bart Straalman (74. Sjoerd Ars), Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (46. Tim Receveur), Kevin van Diermen, Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli (82. Fabian Serrarens), Andrew Driver, Daryl van Mieghem, Anthony van den Hurk

Telstar: De Boer, Brito, Van Iperen, Van Huizen, Lopes Cabral, Osman, Korpershoek, Schouten, Platje, Novakovich (83. Najah), Hamdaoui (70. Sno)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X