Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

'Toevalsvoetbal' levert De Graafschap niets op (2-1)

'Toevalsvoetbal' levert De Graafschap niets op (2-1)

De Graafschap heeft op bezoek bij Almere City FC dure punten laten liggen. De winterse omstandigheden maakte voetballen zo goed als onmogelijk, maar de thuisclub wist zich het beste raad met de omstandigheden: 2-1.

Bij De Graafschap haakte de zieke Sven Nieuwpoort af. De aanvoerder werd vervangen door Rannick Schoop, waardoor Bart Straalman opschof naar het centrum.

Henk de Jong zag zijn formatie nog aardig beginnen op het met sneeuw bedekte kunstgras in Almere. Nog net binnen het kwartier was daar ook de Doetinchemse voorsprong: Anhony van den Hurk kopte een afgemeten voorzet van Van Mieghem fraai echter doelman Kramer (0-1). Even later was de doelman de Doetinchemse spits wel de baas en voorkwam ternauwernood de 0-2.

Het werd voor beide partijen steeds meer glibberen en glijden, waardoor langdurig balbezit een uitzondering was en het toeval groter werd. Een fout van Jordy Tutuarima leidde tot de gelijkmaker van van Van der Water. (1-1). Dat was ook de stand halverwege, ook al omdat opnieuw Van der Water en Vet kansen lieten liggen.

Na rust keek De Graafschap al snel tegen een achterstand aan. Spits Van der Heijden passeerde Filip Bednarek met het hoofd: 2-1. De Achterhoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en waren met Mark Diemers dicht bij, maar de thuisclub was op de counter het meest gevaarlijk. Het was Bednarek die meermalen redding bracht, op de doellijn geholpen door Van den Hurk.

Het slotoffensief kwam niet echt van de grond, waardoor De Graafschap, voor het eerst dit seizoen puntloos bleef in een uitduel.

Karakteristiek, vrijdag, 08 december 2017 (Speelronde 17, Jupiler League)

Almere City FC - De Graafschap 2-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Anthony van den Hurk (14), 1-1, Van der Water (21), 2-1, Van der Heijden (49)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 1.845

Geel Almere City FC: -
Geel De Graafschap:
Bart Straalman, Fabian Serrarens

De Graafschap: Filip Bednarek, Rannick Schoop, Bart Straalman (86. Elvio van Overbeek), Lars Nieuwpoort, Andrew Driver (63. Sjoerd Ars), Jordy Tutuarima, Mark DiemersYoussef El Jebli, Daryl van Mieghem, Anthony van den Hurk, Fabian Serrarens (88. Kevin van Diermen)

Almere City FC: Kramer, Van Buuren, Mac-Intosch, Kvida, Vet, Van der Heijden, Owusu, Valpoort, Van der Water (86. MacDonald), Salasiwa, Ahannach (78. Hammouti)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X