Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap uiteindelijk ruim langs Jong FC Utrecht

De Graafschap uiteindelijk ruim langs Jong FC Utrecht

De Graafschap beleefde op bezoek bij Jong FC Utrecht één helft een moeizame avond. De Achterhoekers stelde na rust snel orde op zaken en in de extra tijd liep de score voor de ploeg van Henk de Jong nog verder op: 1-4.

Bij De Graafschap, dat de laatste twee duels vier punten liet liggen, begon Sjoerd Ars voor het eerst in de basis. Op het veld van Ijsselmeervogels in Spakenburg kregen de weinige toeschouwers een weinig sprankelende eerste helft te zien. Alleen Mark Diemers en Daryl van Mieghem waren in de beginfase gevaarlijk namens de Superboeren.

De thuisclub kwam via Nick Venema op voorsprong. De spits stond ineens alleen voor doelman Filip Bednarek en ronde beheerst af. De Doetinchemse defensie oogde hierbij weinig solide. Voor Henk de Jong was de maat voor de rust dan ook al vol: Hij slachtofferde Kevin van Diermen voor de weer fitte Abena.

Na rust liet De Graafschap een ander gezicht zien en dat leverde al snel resultaat op. Daryl van Mieghem en Sjoerd Ars bogen de achterstand om in een voorsprong (1-2). De Graafschap ging door, maar het lukte niet om de score verder uit te bouwen. Venema was zelfs dicht bij de gelijkmaker.

De thuisclub moest door met tien man nadat het al driemaal had gewisseld en er een speler geblesseerd de strijd moest staken. De ingevallen Youssef El Jebli besliste het duel vervolgens niet, maar dat deden Mark Diemers en Anthony van den Hurk dan toch in de extra tijd: 1-3 en 1-4.

Karakteristiek, vrijdag, 15 september 2017 (Speelronde 5, Jupiler League)

Jong FC Utrecht - De Graafschap 1-4 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Venema (26), 1-1, Daryl van Mieghem (50), 1-2, Sjoerd Ars (51), 1-3, Mark Diemers (90+2), 1-4, Anthony van den Hurk (90+4)

Arbiter: Dieperink
Toeschouwers: 660

Geel De Graafschap: Kevin van Diermen
Geel Jong FC Utrecht: Nijhuis, Brinkman

De Graafschap: Filip Bednarek, Jordy Tutuarima, Kevin van Diermen (39. Myenty Abena), Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (46. Elvio van Overbeek), Andrew Driver, Tim Receveur, Mark Diemers, Anthony van den Hurk, Daryl van Mieghem (82. Youssef El Jebli), Sjoerd Ars

Jong FC Utrecht: Nijhuis, Sinteur (73. Hilterman), Peijnenburg, Zwartjens, Brinkman (66. Demon), Van der Meer, El Yaakoubi, Willock (55. Lim), Sow, Van Rooijen, Venema

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X