De Graafschap vergeet kansen te benutten tegen MVV Maastricht

Op een kletsnatte De Vijverberg heeft De Graafschap vrijdagavond verloren van MVV Maastricht met 1-2.

Aan de kant van De Graafschap waren Myenty Abena en Tim Receveur afwezig en zij werden vervangen door Kevin van Diermen en Robert Klaasen. Bij MVV Maastricht startte oud-De Graafschapper Dean Koolhof in de basis. Uitgerekend Koolhof zorgde in de eerste helft er voor dat Filip Bednarek de bal ongelukkig in eigen doel werkte, 0-1.

In de 23e minuut werd de wedstrijd door scheidsrechter Martin van den Kerkhof stil gelegd nadat er 2x vuurwerk was gegooid vanaf de tribune. Na een onderbreking van 10 minuten en een goed gesprek met het uitvak, werd de wedstrijd weer hervat. Anthony van den Hurk was direct gevaarlijk maar benutte de kans niet. Jordy Tutuarima schoot een minuut daarna voorlangs. En ook een schot van Mark Diemers van 25 meter ging in de 39e minuut maar net over.

In de tweede helft is het wederom oud-De Graafschapper Dean Koolhof die er voor zorgt dat MVV Maastricht kan scoren. Na een goede corner van Koolhof schiet Mmaee de 0-2 binnen. Direct daarna brengt trainer Henk de Jong spits Sjoerd Ars in het veld en de druk van de kant van De Graafschap neemt daardoor wat toe. Er volgen nog een paar goede kansen, en een afgekeurde goal, maar in de 86e minuut wordt de 1-2 gemaakt door Mark Diemers die vanaf 25 meter de bal binnen schiet. De Graafschap vergeet de kansen te benutten en trekt daardoor uiteindelijk aan het kortste eind met een eindstand van 1-2.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag 08 september 2017 (Speelronde 4, Jupiler League)

De Graafschap - MVV 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Bednarek (22/eigen doelpunt), 0-2, Mmaee (50), 1-2, Mark Diemers (87)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 8.023

Geel De Graafschap: Anthony van den Hurk
Geel MVV Maastricht: Schroyen, Ippel, Nys, Janssens

De Graafschap: Filip Bednarek, Jordy Tutuarima, Kevin van Diermen, Sven Nieuwpoort, Lars Nieuwpoort (79. Elvio van Overbeek), Andrew Driver, Youssef El Jebli (54. Sjoerd Ars), Mark Diemers, Robert Klaasen (66. Fabian Serrarens), Anthony van den Hurk, Daryl van Mieghem

MVV Maastricht: Verrips, Janssens, Mmaee, Ippel, Ogunjimi (76. Pereira), Koolhof, Schroijen (79. Loshaj), Nys, Ciranni, Martina, Okita (67. Yildrim)

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.