Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap lijkt klaar na remise (3-3)

De Graafschap lijkt klaar na remise (3-3)

Voor De Graafschap lijkt deelname aan de Play-Offs een schier onmogelijke opgave te zijn geworden. Op De Vijverberg verspeelden de Superboeren drie maal een voorsprong en daarmee dure punten. Tegen hekkensluiter Achilles'29 werd het 3-3.

De Graafschap, de laatste weken bezig aan een sterke serie, waardoor de Play-Offs weer in het vizier kwamen, was de betere ploeg, maar het leidde in de openingefase niet tot grote kansen. Toch werd het prijsschieten toen binnen drie minuten de stand veranderde van 0-0 naar 2-1.

Mark Diemers tekende voor de openingstreffer, na een steekpass van Bryan Smeets (1-0) Het antwoord van de bezoekers volgde direct met een stijlvolle treffer van Van Steen (1-1), weer gevolgd door een Doetinchemse voorsprong via Anthony van den Hurk (2-1), maar het lukte de ploeg van Henk de Jong niet om Achilles´29 echt van zich af te schudden.

Het werd al snel weer gelijk door Stankov die de bal achter Filip Bednarek kopte: 2-2. Hierna miste Van den Hurk eerst nog een kans op een hernieuwde voorsprong, al was het aangeven van Smeets misschien nog wel mooier. Even later schoot hij de 3-2 wel achter doelman Te Loeke: 3-2. Maar vlak voor rust bleek de defensie van De Graafschap, niet voor het eerst dit seizoen de achilleshiel: Versteegen kon door op Bednarek en bracht de partij weer in evenwicht.

Na rust drukte De Graafschap steeds verder terug, maar de Achterhoekers hadden enige moeite om tot kansen te komen. De Groesbekers bleven eenvoudig stand. Een kleine twintig minuten voor tijd voerde De Graafschap de druk op en begon het te kraken bij de bezoekers.

De enige sta-in-de-weg was doelman Te Loeke. Hij hield eerst clubtopscorer Piotr Parzyszek van een treffer af, voorkwam met succes een derde doelpunt van Van den Hurk.

Dit herhaalde de doelman nog eens in de laatste minuut door zowel Diemers al Parzyszek van scoren af te houden. Het bleef bij 3-3. Voor De Graafschap en lelijke streep door de rekening.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag, 28 april 2017

De Graafschap - Achilles'29 3-3 (3-3)
Scoreverloop: 1-0, Mark Diemers (14), 1-1, Van Steen (15), 2-1, Anthony van den Hurk (16), 2-2, Stankov (23), 3-2, Anthony van den Hurk (34), 3-3, Versteegen (42)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 10.033

Geel De Graafschap: Bryan Smeets
Geel Achilles'29: Dekkers, Stankov, Van de Beek, Amaarouk

De Graafschap: Filip Bednarek, Elvio van Overbeek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Kevin van Diermen, Andrew Driver, Mark Diemers, Robert Klaasen (70 Youssef El Jebli), Anthony van den Hurk, Bryan Smeets (63. Daryl van Mieghem), Piotr Parzyszek

Achilles'29: Te Loeke, Stankov, Beijer, Kortstam, Elders, Sürmeli (73. Smajic), Dekkers, Amaarouk, Van de Beek, Van Steen, Versteegen

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X