De Graafschap lijkt klaar na remise (3-3)

Voor De Graafschap lijkt deelname aan de Play-Offs een schier onmogelijke opgave te zijn geworden. Op De Vijverberg verspeelden de Superboeren drie maal een voorsprong en daarmee dure punten. Tegen hekkensluiter Achilles'29 werd het 3-3.

De Graafschap, de laatste weken bezig aan een sterke serie, waardoor de Play-Offs weer in het vizier kwamen, was de betere ploeg, maar het leidde in de openingefase niet tot grote kansen. Toch werd het prijsschieten toen binnen drie minuten de stand veranderde van 0-0 naar 2-1.

Mark Diemers tekende voor de openingstreffer, na een steekpass van Bryan Smeets (1-0) Het antwoord van de bezoekers volgde direct met een stijlvolle treffer van Van Steen (1-1), weer gevolgd door een Doetinchemse voorsprong via Anthony van den Hurk (2-1), maar het lukte de ploeg van Henk de Jong niet om Achilles´29 echt van zich af te schudden.

Het werd al snel weer gelijk door Stankov die de bal achter Filip Bednarek kopte: 2-2. Hierna miste Van den Hurk eerst nog een kans op een hernieuwde voorsprong, al was het aangeven van Smeets misschien nog wel mooier. Even later schoot hij de 3-2 wel achter doelman Te Loeke: 3-2. Maar vlak voor rust bleek de defensie van De Graafschap, niet voor het eerst dit seizoen de achilleshiel: Versteegen kon door op Bednarek en bracht de partij weer in evenwicht.

Na rust drukte De Graafschap steeds verder terug, maar de Achterhoekers hadden enige moeite om tot kansen te komen. De Groesbekers bleven eenvoudig stand. Een kleine twintig minuten voor tijd voerde De Graafschap de druk op en begon het te kraken bij de bezoekers.

De enige sta-in-de-weg was doelman Te Loeke. Hij hield eerst clubtopscorer Piotr Parzyszek van een treffer af, voorkwam met succes een derde doelpunt van Van den Hurk.

Dit herhaalde de doelman nog eens in de laatste minuut door zowel Diemers al Parzyszek van scoren af te houden. Het bleef bij 3-3. Voor De Graafschap en lelijke streep door de rekening.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 28 april 2017

De Graafschap - Achilles'29 3-3 (3-3)
Scoreverloop: 1-0, Mark Diemers (14), 1-1, Van Steen (15), 2-1, Anthony van den Hurk (16), 2-2, Stankov (23), 3-2, Anthony van den Hurk (34), 3-3, Versteegen (42)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 10.033

Geel De Graafschap: Bryan Smeets
Geel Achilles'29: Dekkers, Stankov, Van de Beek, Amaarouk

De Graafschap: Filip Bednarek, Elvio van Overbeek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Kevin van Diermen, Andrew Driver, Mark Diemers, Robert Klaasen (70 Youssef El Jebli), Anthony van den Hurk, Bryan Smeets (63. Daryl van Mieghem), Piotr Parzyszek

Achilles'29: Te Loeke, Stankov, Beijer, Kortstam, Elders, Sürmeli (73. Smajic), Dekkers, Amaarouk, Van de Beek, Van Steen, Versteegen

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.