Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint in slotminuut bij Almere (1-2)

De Graafschap wint in slotminuut bij Almere (1-2)

Voor De Graafschap is de vierde periode, op bezoek bij Almere City FC nooit binnen bereik geweest, maar door de zeg in Almere houden de Superboeren kans kwalificatie voor de Play-Offs via de ranglijst.

In Almere zag het er lang niet naar uit dat De Graafschap als winnaar van het veld zou stappen, al werd een doelpunt Anthony van den Hurk geannuleerd vanwege buitenspel. Namens de thuisclub waren Hammouti (redding Filip Bednarek) en Arica (vrije trap op de lat). Op dat moment was de vierde periode al vergeven aan Cambuur,. De Friezen zelf stonden op dat moment al ruim voor.

Ook in de tweede helft had De Graafschap lange tijd weinig in te brengen en behoedde Filip Bednarek zijn ploeg andermaal voor een achterstand. De Poolse doelman moest echter capituleren toen rechtsback Van Buuren voor hem opdook: 1-0.

Een tegenvaller voor trainer Henk de Jong die met het inbrengen van Van Mieghem juist offensiever wilde gaan spelen. Toch kregen de Doetinchemmers hulp uit onverwachte hoek. City-doelman Kramer blunderde en uitgerekend Van Mieghem was het meest attent: 1-1.

In de slotfase golfde het spel op en neer met enkele riante kansen voor de thuisclub. Het was echter De Graafschap dat in de laatste minuut toesloeg via spits Anthony van den Hurk, die met zijn negende doelpunt van het seizoen, alsnog voor een Achterhoekse driepunter zorgde: 1-2.

Karakteristiek, vrijdag, 21 april 2017

Almere City FC - De Graafschap 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Van Buuren (69), 1-1, Daryl van Mieghem (77), 1-2, Anthony van den Hurk (90)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 2.130

Geel De Graafschap: -
Geel Almere City FC: -

De Graafschap: Filip Bednarek, Elvio van Overbeek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Kevin van Diermen (76. Nathaniel Will), Tolgahan Cicek (72. Dean Koolhof), Mark Diemers, Robert Klaasen (67. Daryl van Mieghem), Anthony van den Hurk, Bryan Smeets, Piotr Parzyszek

Almere City FC: Kramer, Van Buuren, L. Nieuwpoort, Metalsi, Salasiwa, Rijsdijk, Hammouti, Arica, Ten Voorde, MacDonald (70. Van der Water), Ahannach

Voetbalacademie en SV Superboeren samen in Rabobank Clubkas Campagne

In totaal wordt € 150.000 verdeeld over verenigingen en stichtingen in de regio. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt van leden van Rabobank Graafschap, hoe meer geld zij ontvangt. Samen staan we sterker, dus samen voeren De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en SV Superboeren campagne. Samen D’ran!

Wanneer je lid bent van de Rabobank is het verzoek dus om vanaf vrijdag 7 april je stem uit te brengen. Bovendien zou je ook kunnen helpen met het delen van het bericht Facebook. Kijk voor meer informatie op:: 

www.superboeren.nl/sameneendoel

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X