Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Duur gelijkspel voor De Graafschap in Volendam

Duur gelijkspel voor De Graafschap in Volendam

De Graafschap mocht niet klagen over het behaalde gelijke spel op bezoek bij FC Volendam (2-2), maar door deze puntendeling moeten de Superboeren de leinding in de vierde periode delen met Cambuur.

Beide ploegen kwamen aan De Dijk matig voor de dag en de thuisclub profiteerde daar als eerste van, al bood De Graafschap zelf de helpende hand: Robert Klaasen speelde de bal te kort terug op zijn doelman Bednarek. Enzo Stroo zat er tussen en zorgde voor de 1-0. Niet veel later miste de jonge aanvaller in kansrijke positie.

Hierna zag trainer Henk de Jong Andrew Driver geblesseerd de strijd staken. Toch boog De Graafschap nog voor rust de achterstand om. Bart Straalman stond na een afgeslagen vrije trap op de goede plek en tekende voor de gelijkmaker:1-1.

Enkele minuten later leek Anthony van den Hurk op de rand van buitenspel op weg naar een Achterhoekse voorsprong, maar werd gevloerd door keeper Verhulst. Arbiter Van Boekel wees naar de stip. Piotr Parzyszek zette zich achter de bal en bracht de Doetinchemse voorsprong op het bord.

Na rust controleerde De Graafschap het duel, maar was het in balbezit onder de maat. De ruimte die de ploeg van Henk de Jong kreeg leverde niet de 1-3 op. Dat brak de ploeg uiteindelijk op toen Stroo met zijn tweede treffer van de avond Filip Bednarek kansloos liet (2-2).

In een slordige slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. Volendammer Erik Schouten zag voor de tweede keer geel na een overtreding op Van Mieghem en Kevin van Diermen passeerde zijn doelman, maar Bednarek wist erger te voorkomen.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, vrijdag, 14 april 2017

De Graafschap - FC Volendam 2-2 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Stroo (12), 1-1, Bart Straalman (29), 1-2 Piotr Parzyszek (37/penalty), 2-2, Stroo (75)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 4.475

Geel De Graafschap: -
Geel FC Volendam: Verhulst, Kok

Rood FC Volendam: Schouten (2x geel, 90+1)

De Graafschap: Filip Bednarek, Elvio van Overbeek, Sven Nieuwpoort, Bart Straalman, Kevin van Diermen, Andrew Driver (23. Nathaniel Will), Mark Diemers, Robert Klaasen (83. Youssef El Jebli), Anthony van den Hurk, Bryan Smeets, Piotr Parzyszek (58. Daryl van Mieghem)

FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Kok (71. Steltepool), Veerman, Van der Heijden (81. Vlak), Kwakman, Van Son (90+3. Zeijlmans), Stroo, Van Kippersluis

Voetbalacademie en SV Superboeren samen in Rabobank Clubkas Campagne

In totaal wordt € 150.000 verdeeld over verenigingen en stichtingen in de regio. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting krijgt van leden van Rabobank Graafschap, hoe meer geld zij ontvangt. Samen staan we sterker, dus samen voeren De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en SV Superboeren campagne. Samen D’ran!

Wanneer je lid bent van de Rabobank is het verzoek dus om vanaf vrijdag 7 april je stem uit te brengen. Bovendien zou je ook kunnen helpen met het delen van het bericht Facebook. Kijk voor meer informatie op:: 

www.superboeren.nl/sameneendoel

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X