De Graafschap sleept punt uit het vuur: 1-1

De Graafschap heeft zaterdagavond een knappe prestatie geleverd door met 1-1 gelijk te spelen tegen sc Heerenveen.

Trainer Andries Ulderink kon voor dit duel geen beroep doen de geblesseerden Poepon en Nalbantoglu. Meijer schoof een linie naar achteren waardoor er een plek vrij kwam op het middenveld voor Breinburg. De backposities werden in genomen door Evers en Van de Pavert. Voor hen was de moeilijke taak weggelegd om het gevaarlijke Heerenveen koppel Narsingh-Assaidi af te stoppen.

De Graafschap begon in het hoge noorden verrassend goed aan de wedstrijd. Het probeerde, in tegenstelling tot de eerste helft van de vorige uitwedstrijd tegen Heracles, mee te voetballen. De Achterhoekers speelden fris en toonden lef door op zoek te gaan naar voetballende oplossingen. De eerste kans voor de Achterhoekers was voor Sreckovic  die naast schoot. Hierna nam de thuisclub het heft meer en meer over. Dit resulteerde op slag van rust in de openingstreffer voor Heerenveen.  Oud-Graafschapper Assaidi zette een aanval op en passeerde twee man waarna hij Kums in stelling bracht. De middenvelder schoot fraai binnen: 1-0. Dit leek, vlak voor rust, een enorme mokerslag voor de Achterhoekers. Niets was minder waar. Drie minuten later tekende De Leeuw voor zijn eerste doelpunt in Achterhoekse dienst. De middenvelder knikte een op aangeven van Kujala binnen: 1-1.

Direct na rust werden de Achterhoekers bijkans overlopen door de Friezen die snel een voorsprong leken te willen forceren. De Graafschap kwam goed weg toen Kums en Djuricic goede mogelijkheden lieten liggen. Nadat het openingsoffensief wat was gaan liggen kreeg De Graafschap wat meer grip op het spel. Toch was het Heerenveen dat de meeste kansen kreeg. Vooral aanvaller Dost kende weinig geluk met zijn inzetten. De al vroeg in de wedstrijd moegestreden De Leeuw en Breinburg werden vervangen door Overgoor en Kaak. De Graafschap hield knap stand en had in de blessure tijd nog een mooie kans toen El Hassnaoui een corner rakelings over het vijandelijke doel kopte.

De Graafschap wist na drie nederlagen op rij weer een punt te sprokkelen. Deze knappe remise zal voor de Achterhoekers zeker een ruggensteun zijn voor komende (thuis)wedstrijden tegen NAC Breda en Vitesse.