Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap sleept punt uit het vuur: 1-1

De Graafschap sleept punt uit het vuur: 1-1

De Graafschap heeft zaterdagavond een knappe prestatie geleverd door met 1-1 gelijk te spelen tegen sc Heerenveen.

Trainer Andries Ulderink kon voor dit duel geen beroep doen de geblesseerden Poepon en Nalbantoglu. Meijer schoof een linie naar achteren waardoor er een plek vrij kwam op het middenveld voor Breinburg. De backposities werden in genomen door Evers en Van de Pavert. Voor hen was de moeilijke taak weggelegd om het gevaarlijke Heerenveen koppel Narsingh-Assaidi af te stoppen.

De Graafschap begon in het hoge noorden verrassend goed aan de wedstrijd. Het probeerde, in tegenstelling tot de eerste helft van de vorige uitwedstrijd tegen Heracles, mee te voetballen. De Achterhoekers speelden fris en toonden lef door op zoek te gaan naar voetballende oplossingen. De eerste kans voor de Achterhoekers was voor Sreckovic  die naast schoot. Hierna nam de thuisclub het heft meer en meer over. Dit resulteerde op slag van rust in de openingstreffer voor Heerenveen.  Oud-Graafschapper Assaidi zette een aanval op en passeerde twee man waarna hij Kums in stelling bracht. De middenvelder schoot fraai binnen: 1-0. Dit leek, vlak voor rust, een enorme mokerslag voor de Achterhoekers. Niets was minder waar. Drie minuten later tekende De Leeuw voor zijn eerste doelpunt in Achterhoekse dienst. De middenvelder knikte een op aangeven van Kujala binnen: 1-1.

Direct na rust werden de Achterhoekers bijkans overlopen door de Friezen die snel een voorsprong leken te willen forceren. De Graafschap kwam goed weg toen Kums en Djuricic goede mogelijkheden lieten liggen. Nadat het openingsoffensief wat was gaan liggen kreeg De Graafschap wat meer grip op het spel. Toch was het Heerenveen dat de meeste kansen kreeg. Vooral aanvaller Dost kende weinig geluk met zijn inzetten. De al vroeg in de wedstrijd moegestreden De Leeuw en Breinburg werden vervangen door Overgoor en Kaak. De Graafschap hield knap stand en had in de blessure tijd nog een mooie kans toen El Hassnaoui een corner rakelings over het vijandelijke doel kopte.

De Graafschap wist na drie nederlagen op rij weer een punt te sprokkelen. Deze knappe remise zal voor de Achterhoekers zeker een ruggensteun zijn voor komende (thuis)wedstrijden tegen NAC Breda en Vitesse.

Karakteristiek, zaterdag 15 oktober 2011

sc Heerenveen - De Graafschap 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Kums (41), 1-1, Michael de Leeuw (44)

Arbiter: Kamphuis
Toeschouwers: 25.500

Geel sc Heerenveen: Janmaat
Geel De Graafschap: Yuri Rose

Opstelling sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer (67. Breuer), El Akchaoui, Kums, Djuricic, Elm (67. Martinus), Assaidi, Dost en Narsingh.

Opstelling De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Yuri Rose, Jussi Kujala, Michael de Leeuw (72. Sjoerd Overgoor), Gregor Breinburg (78. Lion Kaak), Nenad Sreckovic, Soufian El Hassnaoui.

Foto's: Johan Wissink

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X