Anthony van den Hurk is Jong Ajax te machtig (3-2)

Met zijn drie doelpunten bezorgde Anthony van den Hurk De Graafschap een karaktervolle overwinning op Jong Ajax De Amsterdammers waren één helft beter, maar gingen uiteindelijk ten onder op De Vijverberg (3-2). Alweer de vierde opeenvolgende zege voor de ploeg van Henk de Jong.

De Graafschap, dat begon in de formatie waarin het de laatste drie duels succesvol was en een sterk Jong Ajax tegenover zich zag, kende een prima begin en vierde een snelle voorsprong. Mark Diemers bereikte Anthony van den Hurk en de spits schoot binnen: 1-0.

In het vervolg van de eerste helft kwamen de Achterhoekers niet in het stuk voor. De Graafschap kreeg er maar geen grip op en leek meer toeschouwer in eigen theater. Jong Ajax boog voor rust de achterstand nog om in een voorsprong: Cerny schoot de 1-1 achter Filip Bednarek en Frenkie de Jong rondde een kwartier later een fraaie aanval af (1-2).

Na rust was er bij De Graafschap meer durf en de steeds vollere Vijverberg zag een snelle gelijkmaker. Na een kopbal van topscorer Parzyszek leek er weinig aan de hand, maar doelman Alblas hield de bal niet vast en de rebound was voor Van den Hurk: 2-2.

Jong Ajax pakte vervolgens de draad weer op en drong De Graafschap terug op eigen helft. Het spel werd echter hooghartig en daarvoor kreeg de ploeg van Marcel Keizer, in een ver verleden spelend in Doetinchem, de rekening gepresenteerd.

Invaller Dean Koolhof liet een perfecte voorzet van zijn voet vertrekken die door Van den Hurk prachtig in de kruising werd geknikt: 3-2. Niet veel later stond de lat de 3-3 van Cassierra in de weg.

Rondom de wedstrijd is weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, vrijdag, 10 maart 2017

De Graafschap - Jong Ajax 3-2 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Anthony van den Hurk (10) 1-1, Cerny (22), De Jong (36), 2-2, Anthony van den Hurk (52), 3-2, Anthony van den Hurk (82)

Arbiter: Van de Graaf
Toeschouwers: 10.043

Geel De Graafschap: Tim Linthorst, Bryan Smeets
Geel Jong Ajax: Dankerlui, Cerny, Mazraoui

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Tim Linthorst (46. Tolgahan Cicek), Jan Lammers, Kevin van Diermen, Andrew Driver, Mark Diemers, Robert Klaasen (74. Dean Koolhof), Anthony van den Hurk (83. Daryl van Mieghem), Bryan Smeets, Piotr Parzyszek

Jong Ajax: Alblas, Dankerlui, Lartey-Sanniez (83. Walian), Bergsma, Savastano, Mazraoui, De Jong, Nouri, Neres (63. Bay), Cassierra, Cerny

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.