Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap geen partij voor koploper (4-1)

De Graafschap geen partij voor koploper (4-1)

De Graafschap is voor elke tegenstander een gewilde prooi. Koploper VVV-Venlo zette de Achterhoekers met speels gemak en ruime cijfers opzij. In De Koel werd het 4-1.

Trainer Henk de Jong, die na vier duels nog altijd wacht op zijn eerste punt in Doetinchemse dienst, startte in Venlo direct met de nieuwkomers Daryl van Mieghem en Kevin van Dierman in de basis. Toch liepen de Superboeren al snel achter de feiten aan.

Vroeg in het duel snelde Joey Sleegers voorbij Nathaniel Will, diens schot verdween via Van Crooy achter doelman Bednarek: 1-0. De Graafschap herstelde wel van deze tik, al was de ploeg amper gevaarlijk. De thuisploeg controleerde het duel.

De 2-0 voor de Limburgers kwam er door een mislukte vrije trap. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van verdediger Roel Janssen die van dicht bij scoorde: 2-0. Kort voor rust voorkwam Filip Bednarek erger door Sleegers van scoren af te houden.

Bij De Graafschap kwamen Youssef El Jebli en Elvio van Overbeek meteen na rust in het veld. Het hielp het dolende De Graafschap niet. VVV-Venlo gooie het duel gedecideerd op slot. Leemans benutte een goedkoop gegeven penalty en even later pikte topscorer Opoku ook nog zijn doelpunt mee.

In het laatste kwartier deed Piotr Parzyszek nog iets terug namens De Graafschap: 4-1. Kort daarvoor had de ingevallen El Jebli geluk dat hij mocht blijven staan na een harde overtreding.

Overigens zal debutant Kevin van Diermen zijn eerste optreden op De Vijverberg moet uitstellen. De van NAC Breda overgekomen verdediger nam tevens vier gele kaarten mee. Hij ontving er nu ook eentje, dat maakt vijf en dat aantal is weer goed voor één duel schorsing.

Karakteristiek, maandag 06 februari 2017

VVV-Venlo - De Graafschap 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, V. van Crooy (5), 2-0, Janssen (34), 3-0, Leemans (52/penalty), 4-0, Opoku (55), 4-1, Piotr Parzyszek (79)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 5.105

Geel De Graafschap: Youssef El Jebli, Kevin van Diermen
Geel VVV-Venlo: Post

De Graafschap: Filip Bednarek, Nathaniel Will, Kevin van Diermen, Tim Linthorst, Tolgahan Cicek, Robert Klaasen, Bryan Smeets (46. Youssef El Jebli), Mark Diemers, Daryl van Mieghem (70. Anthony van den Hurk), Piotr Parzyszek, Andrew Driver (46. Elvio van Overbeek)

VVV-Venlo: D. van Crooy, Promes, Janssen, Röseler, Dekker, Post (60. Receveur), Leemans, Opoku (75. Zelalem), V. van Crooy (67. Resida), Seuntjens, Sleegers

Informatie en doneren nieuwe Supporterskantine

www.superboeren.nl/kantine

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule & Pupil van de Week
& Kaartverkoopinfo komende duels &
Ja, ik word lid van SV Superboeren

SV Superboeren De Graafschap en Achterhoekfoto.nl op Facebook

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X