De Graafschap helpt Feyenoord een handje: 4-0

De Graafschap begon ook vanavond weer met elf Nederlanders aan de wedstrijd. Ook nu koos trainer Ulderink voor de jongelingen Evers, Jansen, Breinburg en El Hassnaoui. Bovendien was het voor zeven spelers van het basisteam de eerste keer dat men in De Kuip speelden. Toch reisde De Graafschap met een goed gevoel af naar Rotterdam. De laatste twee wedstrijden in De Kuip eindigden in een zege voor de Doetinchemmers.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en zette de Achterhoekers van meet af aan onder druk. Het leverde Feyenoord enkele kleine kansjes op. Naar mate de eerste helft vorderde wist De Graafschap meer grip op de wedstrijd te krijgen, al was het aanvallend tandeloos. Het team van trainer Ulderink kwam na twintig minuten spelen goed weg toen Poepon na een corner Leerdam in de zestien onderuit trok. Scheidsrechter Wiedemeijer weigerde de bal op de stip te leggen. Guidetti kopte even later in kansrijke positie over. De Graafschap kroop wat meer uit zijn schulp en legde na een klein half uur spelen een mooie aanval op de mat. Van de Pavert schoof in en bereikte El Hassnaoui die de bal klaarlegde voor Breinburg. De kleine middenvelder schoot rakelings naast. Ook hierna kregen Leerdam, Cabral en Guidetti kansen namens de Kuipbewoners. Telkens was doelman De Winter een sta-in-de-weg. In de slotfase stuitte Poepon nog op Feyenoord goalie Mulder.

De Achterhoekers begonnen rampzalig aan de tweede helft. Een breedtepass van Evers, door het hart van de defensie, werd opgepikt door Schaken. De rappe aanvaller wist wel raad met het buitenkansje en bracht de thuisclub op voorsprong: 1-0. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Van de Pavert na een klein uur spelen een penalty door Guidetti in de zestien onderuit te trekken. Scheidsrechter Wiedemeijer legde de bal op de stip en toonde Van de Pavert de rode kaart. De pingel werd door Guidetti binnen geschoten: 2-0. De Graafschap moest hierna alle zeilen bijzetten om een afslachting te voorkomen. Abdulla verving Evers en Nalbantoglu kwam in het veld voor El Hassnaoui. Feyenoord ging opzoek naar meer en vooral Cabral was een ware plaag voor de Achterhoekse verdediging. Na 67 minuten spelen kopte Leerdam een voorzet van Cabral binnen: 3-0. De Graafschap beperkte zich tot het voorkomen van doelpunten en kon de bal niet in de ploeg houden. Invaller Fernandez bracht de score vanaf de stip op 4-0 nadat Abdulla tegenstander Van Haaren binnen de zestien op de hak had getrapt.

Karakteristiek, zaterdag 17 september 2011

Feyenoord - De Graafschap 4-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Schaken (47), 2-0, Guidetti (59/penalty), 3-0, Leerdam (67), 4-0, Guyon Fernandez (79/penalty)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 41.000

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg
Rood De Graafschap: Ted van de Pavert (58)

Geel Feyenoord: -

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Ties Evers (59. Xhelil Abdulla), Yuri Rose, Rogier Meijer, Michael de Leeuw, Gregor Breinburg, Rydell Poepon (73. Nenad Sreckovic), Soufian El Hassnaoui (60. Muslu Nalbantoglu).

Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Ramsteijn, El Ahmadi (62. Dani Fernandez), Clasie, Bakkel (72. Van Haaren), Cabral, Guidetti (76. Guyon Fernandez), Schaken.