Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap op karakter naar eerste zege

De Graafschap op karakter naar eerste zege

De Graafschap heeft de eerste overwinning van het seizoen beet. Op De Vijverberg hield de met passie spelende thuisclub NEC eronder met het kleinste verschil: 1-0. Zo kregen de Superboeren waar ze zo naar snakte: drie punten.

Door de blessure van Ties Evers en de schorsing van Purrel Fränkel moest trainer Andries Ulderink schuiven in zijn achterste linie. Jochem Jansen en debutant Xhelil Abdulla verschenen zo aan de aftrap. Bovendien verkoos de oefenmeester Yves De Winter boven Joost Terol als doelman. Ook voor de Belg betekende dit zijn eerste optreden voor De Graafschap.

Het eerste gevaar in het duel kwam op naam van de bezoekers, Platje tekende ervoor, maar zag zijn inzet niet in het doel verdwijnen. Het niveau in de derby zakte hierna snel. De Graafschap probeerde het wel maar van lang balbezit was geen sprake. Bij NEC zag trainer Pastoor dat zijn ploeg zich hierin ook niet kon onderscheiden.

Veelzeggend was de eerste echte doelpoging van de thuisclub na 24 minuten, al ontstond deze uit een mooie aanvalsopzet via Van de Pavert en Poepon was het De Leeuw, die El Hassnaoui in staat stelde de score te openen: 1-0, Even daarvoor leek hij al alleen op het doel af te kunnen, maar werd toen correct verdedigd door Rens van Eijden.

Dat het bij NEC niet liep kwam nog het meest tot uiting bij vleugelaanvaller George, die natrapte tegen Rogier Meijer. Opmerkelijk genoeg hield arbiter Janssen hem het gele karton voor. Trainer Pastoor maakte dankbaar gebruik van deze ‘ontsnappingsroute’ en haalde hem in de extra tijd nog naar de kant. Rust 1-0.

Na de pauze was De Graafschap nog tweemaal gevaarlijk via Michael de Leeuw en wederom Soufian El Hassnaoui. Hierna werden de Superboeren steeds verder teruggedrukt, maar speelde NEC te onrustig om écht gevaarlijk te worden. Ex-Graafschapper Lasse Schöne zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden.

Door het geblesseerd uitvallen van Abdulla, de Macedoniër werd geveld door kramp, was daar de rentree van Muslu Nalbantoglu. Ook kreeg Nenad Sreckovic zijn eerste speelminuten. In een hectische slotfase op de sfeervolle Vijverberg hield De Graafschap stand en kan het drie punten bijschrijven.

Karakteristiek, zaterdag 10 september 2011

De Graafschap – NEC 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Soufian El Hassnaoui (24)

Arbiter: Janssen
Toeschouwers: 12.127

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg, Rydell Poepon, Yuri Rose
Geel NEC: Van Eijden, George, Amieux, Cmovs

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Xhelil Abdulla (60. Muslu Nalbantoglu), Yuri Rose, Rogier Meijer, Michael de Leeuw (64. Nenad Sreckovic), Gregor Breinburg (74. Jussi Kujala), Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui. 

NEC: Babos, Cmovs, Van Eijden, Nuytinck, Amieux, Foor (71. Ibrahim), Schöne, Koolwijk, George (45+1. Zeefuik), Platje, Nijland (58. Vadocz).

Overig

Seizoenstatistieken & Man of the Match & Fotoalbum

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X