Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap laat kans op eerste winst liggen (0-3)

Graafschap laat kans op eerste winst liggen (0-3)

De Graafschap wacht nog steeds op de eerste zege van het seizoen. De thuisclub begon tegen ADO Den Haag nog voortvarend, maar zakte ook ver terug. De bezoekers profiteerden in de slotfase ook nog een optimaal van een rode kaart van Purrel Fränkel (0-3).

Voor aanvang van het duel was er een indrukwekkende minuut stilte als eerbetoon aan de ondanks overleden Fritz Korbach. Vanaf de Spinnekop rolde een fraai doek met daarop een afbeelding van de flamboyante oefenmeester die tussen 1995 en 1998 werkzaam was op De Vijverberg.

Trainer Ulderink zag zijn ongewijzigde formatie nog fel en goed starten. Rose, De Leeuw en Poepon lieten de kans op een voorsprong liggen. De Superboeren konden dit niveau echter niet vasthouden. Spits El Hassnaoui, die zijn contract eerder deze week verlengd zag, kreeg nauwelijks een poot aan de grond. Door het vele balverlies werd het spel al snel rommelig.

Maar ook ADO Den Haag bakte er niet veel meer van. Het verloor al snel verdediger Ammii, die met een gebroken neus al snel de strijd moest staken. Op slag van rust kwamen de Hagenaars toch nog op voorsprong. Radosavljevic reageerde het meest attent op een voorzet vanaf rechts. Het vieren van de goal ging aan de Sloveen voorbij. Hij kwam hard in aanraking met de paal en kneusde daarbij zijn schouder: 0-1.

Direct na de rust kwam Kujala voor de onzichtbare El Hassnaoui. Door de komst van de Fin werd De Leeuw nu in de spits geposteerd. Via Poepon was De Graafschap dicht bij de gelijkmaker. Zijn fraaie lob liet Coutinho kansloos, mar verdween net naast.

Ulderink wisselde offensief door Johnson te brengen voor aanvoeder Meijer. De Graafschap zette aan en kreeg ook mogelijkheden, maar had hierbij geen geluk. Toen Fränkel een kleine tien minuten voor het einde zijn tweede waarschuwing ontvang en dus kon vertrekken, was het verzet gebroken.

Aansluitend op de uitsluiting van Fränkel, kon ook assistent Richard Roelofsen vertrekken. Vierde man Lindhout, seinde daarvoor arbiter Van Sichem in. IN de slotminuten maakten Verhoek en Van Duinen er 0-2 en 0-3 van, hetgeen weer wat veel was voor het vertoonde spel van ADO.

Na deze matige vertoning blijft de Doetinchemse club staan op twee punten en maakt het meteen een aantal pijnpunten in dit elftal duidelijk.

Karakteristiek, zondag 28 augustus 2011

De Graafschap – ADO Den Haag 0-3 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Radosavljevic (45), 0-2, Verhoek (83), 0-3, Van Duinen (87)

Arbiter: Van Sichem
Toeschouwers: 11.147

Geel De Graafschap: Rogier Meijer
Geel ADO Den Haag: Radosavljevic

Rood De Graafschap: Purrel Fränkel (2x geel, 77)

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert (61. Jochem Jansen), Purrel Fränkel, Yuri Rose, Rogier Meijer (61. Dulee Johnson), Michael de Leeuw, Gregor Breinburg, Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui (46. Jussi Kujala). 

ADO Den Haag: Coutinho, Ammi (29. Mulders), Supusepa, Kum, Luksik, Leeuwin, Radosavljevic (46. Van Duinen), Toornstra, Verhoek, Immers, Elbers (75. Chery).

Bijzonderheid: Assistent-trainer Richard Roelofsen naar tribune gestuurd (commentaar op de wedstrijdleiding, 77)

Overig

Seizoenstatistieken & Fotoalbum

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X