Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap gered door investeerders

De Graafschap gered door investeerders

De Graafschap is voorlopig uit de financiële problemen. De Achterhoekse club heeft hulp gekregen van de 13 eigenaren van het stadion die garant staan voor het huidige tekort op de begroting. Dat bevestigt algemeen directeur Henk Bloemers. 'Duidelijk is dat dit heel belangrijk is en ook een enorme opluchting.' Ook voorzitter Henk Zweers weet dat een stap is gezet. 'Het acute gevaar is bezworen.'

Het liquiditeitstekort bedroeg dit seizoen bijna een miljoen euro, nadat De Graafschap de afgelopen jaren vooral zwarte cijfers schreef. Het gat in de begroting was ongeveer 20 procent van de totale begroting van de club. Door onder meer een directe storting van de investeerders op de rekening van De Graafschap zijn de Superboeren gered.

Het negatief eigen vermogen van ruim 2 miljoen euro, een langlopende schuld, is er nog wel. Dat hoopt De Graafschap weg te werken met de uitgifte van aandelen. 'Dat komt hierna. En daar zijn we achter de schermen in alle rust mee bezig', vertelt Bloemers die gisteravond een uitgebreide presentatie gaf aan de eigenaren van het stadion.

Ook bij de nieuwe uitgifte van aandelen zijn deze investeerders, allemaal Achterhoekers met een Graafschap-hart, de drijvende krachten. Zij zorgen waarschijnlijk voor het leeuwendeel van het geld. Doel is om ongeveer 2,5 miljoen euro op te halen.

Gisteravond kwamen de directie, de Raad van Commisarissen en de stadioneigenaren bijeen om over de financiële zorgen te praten. Al snel werd duidelijk dat de investeerders, die de club in 2006 ook al overeind hielden door de grond rondom De Vijverberg te kopen, de club opnieuw zouden helpen.

Onderdeel van de constructie met het liquiditeitstekort is ook een verlaging van de huur van het stadion. De Graafschap hoeft vanaf nu minder geld te betalen aan de eigenaren.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X