Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Toekomst De Graafschap in handen leden

Toekomst De Graafschap in handen leden

De leden van de Vereniging van De Graafschap bepalen vanavond of de Achterhoekse voetbalclub het plan om nieuwe aandelen uit te geven, kan doorzetten. Een meerderheid van stemmen is nodig. Daarmee ligt de toekomst van De Graafschap nadrukkelijk in de handen van de leden.

De 141 leden zijn op papier het hoogste orgaan binnen de voetbalclub. Zij beslissen woensdagavond tijdens een besloten vergadering op De Vijverberg of hun bestuur de directie van De Graafschap toestemming geeft het aandelenplan uit te voeren.

De 13 eigenaren van het stadion, die in 2006 de grond kochten, legden vorige week al een sterk fundament neer. Deze Achterhoekse investeerders stelden zich garant voor een tekort van circa één miljoen euro op de lopende begroting. Als de leden vanavond niet instemmen en dus afzien van hun zogeheten 'voorkeursrecht', trekken de stadioneigenaren zich waarschijnlijk terug. De Graafschap is dan opnieuw in acuut gevaar.

Essentieel is dat het ambitieuze aandelenplan van De Graafschap in de toekomst ook het negatief eigen vermogen (langlopende schuld) van ruim 2 miljoen euro wegwerkt, waardoor de club uit de schulden is. Dat negatief eigen vermogen staat los van de garantstelling van de stadioneigenaren op de huidige begroting.

Voorzitter Zweers van De Graafschap, zelf ook één van de leden, verwacht dat de achterban zeker akkoord gaat met het plan aandelen uit te geven. 'Ik heb diverse signalen dat er van alle kanten positief geadviseerd zal worden. Maar je hebt altijd te maken met emoties.' De Graafschap wil dat het plan 'breed gedragen' wordt en verwacht ook financiële steun van supporters en sponsors.

Bron: Omroep Gelderland

SV Superboeren De Graafschap op Facebook en Twitter

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X