Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap bezwijkt weer in slotfase

De Graafschap bezwijkt weer in slotfase

De Graafschap heeft zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Excelsior. Lang leek het er op dat de Achterhoekers de volle buit mee naar Doetinchem zouden nemen maar net als vorige week in Utrecht kreeg het team van Ulderink in de slotfase de deksel op de neus.

Trainer Ulderink begon met hetzelfde basisteam aan de wedstrijd als vorige week in Utrecht. Het team van Excelsior bestond net als dat van De Graafschap uitsluitend uit Nederlanders. Voor een eredivisieduel met alleen Nederlanders aan de aftrap moeten we terug naar 1999: AZ-NEC 1-1.

De Graafschap begon in Rotterdam goed aan de wedstrijd en kreeg al snel enkele goede kansen. Deze waren echter niet aan nieuweling De Leeuw besteed. De van Veendam overgekomen middenvelder kreeg al snel een voorzet van Frankel niet goed op de voet waardoor deze kans verloren ging. Enkele minuten later probeerde De Leeuw het na een corner van Meijer maar Excelsior Keeper De Ruiter kon redding brengen. De Achterhoekers oogden fris en zette de tegenstander telkers vroeg onder druk. Na een klein half uur spelen bracht Poepon de verdiende openingstreffer op het scorebord. Hier ging een mooie aanval over meerdere schijven aan vooraf. Na een combinatie tussen Breinburg en De Leeuw scoorde Poepon zijn tweede doelpunt van het prille seizoen: 0-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Het was de thuisclub dat net als in de voorgaande wedstrijden een betere tweede helft speelde. Toch werd de club uit Rotterdam amper gevaarlijk. Terol bracht knap redding op een inzet van Alberg. De Graafschap kon aanvallend weinig brengen. Er was een kansje voor De Leeuw. De thuisclub gooide in de slotfase alles op alles en bracht met verdediger Van Steensel een breekijzer in de spits. Dit bracht Excelsior de gelijkmaker op. De gelegenheidsaanvaller strafte een fout van Wormgoor genadeloos af: 1-1. De Graafschap perste er nog een slotoffensief uit maar wist niet meer te scoren.

Door deze late gelijkmaker lieten de Achterhoekers een mooie kans liggen om al vroeg in de competitie afstand te nemen van concurrent Excelsior.

Karakteristiek, zaterdag 20 augustus 2011

Excelsior - De Graafschap 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Rydell Poepon (27), 1-1, Van Steensel (82)

Arbiter: Liesveld
Toeschouwers: 3.125

Geel Excelsior: Vorthoren
Geel De Graafschap: Rogier Meijer, Sjoerd Overgoor

Excelsior: De Ruiter, Bovenberg, Smith, Nieveld, Scheimann (74. Van Steensel), Vorthoren, Alberg, Broerse, Oost, Te Vrede en Vincken (74. Jansen).

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Purrel Fränkel, Yuri Rose, Rogier Meijer, Michael de Leeuw (69. Dulee Johnson), Gregor Breinburg (72. Sjoerd Overgoor), Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui (83. Kaye Coppoolse).

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X