Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Korte terugblik op gespeelde voorbereiding

Korte terugblik op gespeelde voorbereiding

Het team van hoofdcoach Pieter Huistra zal zich deze week voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd bij Fortuna Sittard komende vrijdagavond 2 augustus. De Graafschap speelde in deze voorbereiding diverse oefenwedstrijden. De laatste wedstrijd uit de voorbereiding was die tegen RKC Waalwijk (1-1). De voorbereiding werd prima afgesloten, krijgt dit dit een positief vervolg bi de aftrap van het neuwe seizoen?

Vanaf maandag 24 juni startte De Graafschap het seizoen met de eerste trainingen. De eerste wedstrijd was zaterdag 29 juni tegen G.W.V.V. waarin een benauwde zege werd geboekt van 3-4. De Doetinchemse doelpunten werden gemaakt door Piotr Parzyszek (2x), Gregor Breinburg en proefspeler Cerilio Cijntje.

In de resterende drie wedstrijden werd de nul gehouden tegen v.v. Vosselveld (0-9, Piotr Parzyszek (3x), Anco Jansen (2x), Jordan Garcia-Calvete, Dean Koolhof, Santy Hulst en proefspeler Roy de Ruiter), DZC’68 (0-7, Piotr Parzyszek (3x), Tim Vincken, Gregor Breinburg, Anco Jansen en De Ruiter) en Concordia Wehl (0-4, Anco Jansen, Jordan Garcia-Calvete, De Ruiter en Jerry van Ewijk).

De Graafschap ontving zaterdag 13 juli landskampioen Ajax. Na een goede eerste helft van de Achterhoekers, gingen de Amsterdammers er in de tweede helft met de 0-3 winst van door. Een week later was er een kleine zege van 2-3 op Silvolde door treffers van Piotr Parzyszek (2x) en Anco Jansen.

De laatste twee oefenduels eindigden in een 1-1 eindstand. Tegen het Turkse Sivasspor werd een vroege 1-0 achterstand in de slotfase recht gezet naar een gelijkspel. Verdediger Timothy van der Meulen wist raak te koppen. Zaterdag 27 juli in Waalwijk tegen eredivisionist RKC. Uit een strafschop van Jansen opende De Graafschap na zeventig minuten de score. Vlak voor het eindsignaal bracht oud-Superboer Sander Duits, eveneens uit een penalty, de gelijkmaker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X