Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap pakt punt in Utrecht: 2-2

De Graafschap pakt punt in Utrecht: 2-2

De Graafschap heeft zondagmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. De Achterhoekers gaven in de tweede helft een 0-2 voorsprong uit handen.

Trainer Ulderink bracht voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen één wijziging aan in zijn team. De van Veendam overgekomen De Leeuw die tijdens de eerste competitiewedstrijd wegens een schorsing op de tribune plaats nam begon in de basis. Hierdoor moest Overgoor genoegen nemen. De Achterhoekers troffen in vergelijking tot vorig seizoen een verzwakt FC Utrecht dat in de zomerstop een aantal steunpilaren zag vertrekken. Bovendien moesten Duplan en Demouge afhaken wegens blessures.

FC Utrecht had zich voorgenomen om de Achterhoekers vroeg onder druk te zetten. Verder dan een groot aantal corners kwamen de Domstedelingen echter niet. Het was De Graafschap dat vriend en vijand verbaasde door na een klein kwartier de voorsprong te nemen. De ijverige De Leeuw bediende Poepon met een steekpass waarna de aanvaller, na later uit televisiebeelden bleek de in buitenspelpositie, de 0-1 op het scorebord bracht. Het was het eerste doelpunt van Poepon voor De Graafschap buiten de vertrouwde Vijverberg.

De Graafschap had ook hierna weinig the duchten van de thuisclub. FC Utrecht had wel een optisch overwicht maar speelde door de vele mutaties onwennig en werd amper gevaarlijk. De Achterhoekers vonden het wel best, bleef gemakkelijk op de been  en koesterde de voorsprong.

FC Utrecht gooide in de rust het roer om. Verdediger van de Maarel moest plaats maken voor aanvaller Mulenga. Toch bleef het door de Achterhoekers gevreesde openingsoffensief uit. Het was De Graafschap die het gevaarlijkst was. De op het laatste moment aangetrokken Van Dijk moest zich strekken nadat een kopbal van El Hassnoui via een carambole onder de lat leek te verdwijnen. Het jonge team van trainer Ulderink  liet zich het kaas niet vaan het brood eten en zocht waar mogelijk de aanval. Dit leidde na een klein uur spelen tot de 0-2. De goed spelende El Hassnaoui verdubbelde met een bekeken schot vanaf de rand van de zestien de voorsprong.

De thuisclub nam hierna het heft in handen. De Achterhoekers kropen enkele malen door het oog van de naald. Zo bracht Terol redding op een kopbal van Wuytens en haalde Frankel bij de tweede paal een bal van de lijn. FC Utrecht gooide het tempo omhoog en duwde De Graafschap in de verdediging. De Achterhoekers zagen een inzet van Zullo voor het doel langs verdwijnen. Toch was het invaller Mulenga die een voorzet van Boldewijn binnenwerkte: 1-2. Het thuispubliek zweepte het elftal van Erwin Koeman op wat resulteerde in een waar offensief.  Aanvaller Gerndt raakte de tweede paal. Aan de andere zijde kreeg Poepon dé kans om het duel op slot te gooien. De aanvaller loerde op een foutje van Schut maar schoot voor open doel in het zijnet. Bovendien zag Poepon collega aanvaller El Hassnaoui over het hoofd. In de slotfase kwam FC Utrecht alsnog op gelijke hoogte. Mulenga werd de diepte in gestuurd en was te snel voor de moegestreden Van de Pavert: 2-2.

De Achterhoekers kunnen ondanks het uit handen geven van de 0-2 voorsprong terug kijken op een redelijke wedstrijd. Het jonge team van Ulderink kwam in de slotfase kracht te kort maar liet zien potentie voor de toekomst te hebben.

Karakteristiek, zondag 14 augustus 2011

FC Utrecht - De Graafschap 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1 Rydell Poepon (14.), 0-2 Soufian El Hassnaoui (59), 1-2, Mulenga (77), 2-2, Mulenga (83)

Arbiter: Braamhaar
Toeschouwers: 17.500

Geel FC Utrecht: -
Geel: De Graafschap: Gregor BreinburgSoufian El Hassnaoui

FC Utrecht: Van Dijk,  Van der Maarel (46. Mulenga), Nilsson, Schut, Zullo (77. Boldewijn), Martensson (84. Sarota), Wuytens, Asare, Lensky, Gerndt en Oar.

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert (88. Jochem Jansen), Purrel Fränkel, Yuri Rose, Rogier Meijer, Michael de Leeuw (70. Jussi Kujala), Gregor Breinburg (68. Sjoerd Overgoor), Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui.

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X