Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Stormloop is De Graafschap te machtig: 6-1

Stormloop is De Graafschap te machtig: 6-1

De Graafschap heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Play-Offs. Roda JC voorkwam dit door de Achterhoekers met 6-1 kansloos te laten. Hierdoor spelen de Superboeren ook komend seizoen in de Eerste divisie.

In een zonnig Limburg begonnen beide ploegen met de 1-1 uit het duel in Doetinchem in hun achterhoofd. De Graafschap, gesteund door honderden supporters, kende een vliegende start. Een prachtige steekpass van Anco Jansen werd afgerond door Jordan Garcia-Calvete: 0-1. Een stand waarmee De Graafschap de finale zou spelen en de thuisploeg zou degraderen.

Roda JC wist zich even geen raad, maar zette vervolgens een stormloop in die ruim twintig minuten zou duren. De ploeg van Pieter Huistra bleef aanvankelijk nog op de been dankzij doelman Terol, maar legde het fysiek af tegen spitsen Malki en Demouge. Het duo boog binnen enkele minuten de vroeg opgelopen achterstand om: 2-1. De honger was hiermee nog niet gestild en De Graafschap kwam amper onder de druk vandaan. Malki scoorde nog voor rust de 3-1, waardoor het uitzicht o de finale voor de Doetinchemse club, minimaal was geworden.

In een soort alles-of-niets-poging (De Graafschap zou voldoende hebben aan een gelijkspel) wisselde Pieter Huistra in de rust tweemaal. Alle goede bedoelingen ten spijt, stond het vrijwel direct na rust 4-1 (de derde van Malki). Het verzet van De Graafschap was nu echt gebroken en het duel gespeeld. Dat middenvelder Donald in het restant de score opvoerde naar 5-1 en zelfs 6-1 was voor de statistieken. Desondanks bleven de meegereisde fans De Graafschap op een fantastische manier ondersteunen.

Een verlengd verblijf in de Eerste divisie leidt wel tot nieuwe bezuinigingen bij De Graafschap. De eerste resultaten hiervan zullen op korte termijn bekend worden.

Karakteristiek, zondag 19 mei 2013 (2e ronde Play-Offs promotie/degradatie, return)

Roda JC Kerkrade* - De Graafschap 6-1 (3-1)
Scoreverloop: 0-1, Jordan Garcia-Calvete (6), 1-1, Malki (19), 2-1, Demouge (24), 3-1, Malki (32), 4-1, Malki (47), 5-1, Donald (68), 6-1, Donald (68)

Arbiter: Gözübüyük
Toeschouwers: 15.091

Geel De Graafschap: Soufian El Hassnaoui, Piotr Parzyszek
Geel Roda JC Kerkrade: Danilo

De Graafschap: Joost Terol, Vlatko Lazic, Frank van Kouwen, Timothy van der Meulen, Milan Massop (46. Ties Evers), Tim Vincken (46. Soufian El Hassnaoui), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Roda JC Kerkrade: Kurto, Monteyne, Biemans, Danilo, Tamata (46. Sutchuin Djoum), Bonevacia, Donald, Fledderus, Hupperts, Demouge (45. Németh), Malki (73. De Beule)

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X