Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Klein voordeel Graafschap na eerste duel (2-1)

Klein voordeel Graafschap na eerste duel (2-1)

De Graafschap is met een kleine overwinning begonnen aan de Play-Offs. Het eerste duel tegen Fortuna eindigde in 2-1, een voorsprong die De Graafschap meeneemt in de return van komende zaterdag en met die uitgangspositie mag de ploeg van Pieter Huistra niet mopperen.

Pieter Huistra liet zijn formatie die in het laatste competitieduel FC Den Bosch versloeg (1-4) starten aan het 'toetje' waar de club al weken bijna alles op gericht heeft. Het begon op de halfvolle Vijverberg was hoopvol.

Piotr Parzyszek knikte de bal, op aangeven van Auassar maar net naast. Fortunees Vets kwam binnen het kwartier nog dichterbij een treffer. Hij trof de paal. Hierna trokken de bezoekers het duel naar zich toe. De Limburgers hadden het meeste balbezit en waren dreigend. De Graafschap zelf kwam even niet aan aanvallen toe.

Arbiter Bossem bezig met zijn laatste duels in het betaalde voetbal en voor het laatst fluitend op De Vijverberg, vestigde nog de aandacht op zich door Fortuna-trainer Will Boessen naar de tribune te sturen, nadat deze licht protesteerde toen er niet werd gefloten voor een stevige overtreding.

Waar een 0-0 stand halverwege in de maak leek, veranderde dat uit het niets Parzyszek werkte een hoekschop van Vincken binnen: 1-0.

Na rust viel er meer te beleven. Opnieuw begon De Graafschap vel, maar misten bezoekers de eerst kans. Anco Jansen deed dit ook namens de Superboeren. Doelman Joost Terol bleek een niet te nemen horde in de jacht van de Sittardse formatie op de gelijkmaker.

Een fraaie voorzet van Tim Vincken stelde Parzyszek zelfs in staat zijn tweede treffer aan te tekenen: 2-0. Hierna hield Terol N'Koyi knap van score af. Toch viel de gelijkmaker en deze was verdiend. Vets vond nu wel het net en gaf Terol ditmaal geen kans: 2-1. Met deze voorsprong zakt De Graafschap zaterdag af naar het zuiden.

Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Karakteristiek, woensdag 8 mei 2013 (1e ronde Play-Offs promotie/degradatie)

De Graafschap - Fortuna Sittard 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Piotr Parzyszek (45), 2-0, Piotr Parzyszek (66), 2-1, Vets (80)

Arbiter: Bossen
Toeschouwers: 6.100

Geel De Graafschap: -
Geel Fortuna Sittard: Schroyen, Nepomuceno

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen (70. Robin Pröpper), Timothy van der Meulen, Vlatko Lazic, Tim Vincken, Gregor Breinburg (86. Milan Massop), Jordan Garcia-Calvete (63. Rogier Meijer), Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen

Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Vets, Janssen, Schroyen, Voorn (56. Nepomuceno), De Boer, Kruijsen, Khalouta, Rajcomar (86. Dreesen), Diaz (46. N'Koyi)

Bijzonderheid: Trainer Willy Boessen (Fortuna Sittard) naar tribune gestuurd (38)

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X