Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap klaart klus in Sittard (1-3)

De Graafschap klaart klus in Sittard (1-3)

De Graafschap heeft de eerste horde in de Play-Offs succesvol genomen. Na de winst in het eerste duel, werd Fortuna ook in de return verslagen. In Sittard werd het 1-3. De ploeg van Pieter Huistra ontmoet in de volgende ronde Roda JC.

De Graafschap begon het duel in Zuid-Limburg met de zelfde elf die enkele dagen eerder het eerste duel in winst hadden omgezet. Bij Fortuna Sittard ontbrak de geblesseerde Diaz. Aan geloof in een goed resultaat ontbrak het juist niet bij ploeg van Willy Boessen en de talrijk opgekomen fans.

De thuisploeg probeerde snel het duel naar zich toe te trekken. Schroyen testte doelman Terol met een schot. Verdediger Niels Vets leek de bezoekers al snel een een zetel te helpen. Met zijn inzet passeerde hij bijna zijn eigen doelman.

In het vervolg van de eerste helft zakte het niveau van het duel. De thuisclub drong wel aan, maar was evenals in Doetinchem weinig efficiënt met de mogelijkheden. Bij De Graafschap raakte Anco Jansen geblesseerd aan de schouder, maar bleef staan. Fortuna-doelman Kaya werd ook behandeld na een botsing met spits Piotr Parzyszek.

Vroeg in de tweede helft nam De Graafschap al een voorschot op de volgende ronde. Tim Vincken leverde een corner af op het hoofd van Van der Meulen: 0-1. Hierna dacht men in Sittard even aan de gelijkmaker via Voorn, maar hij liet zien dat Fortuna niet makkelijk soort. Pieter Huistra zag dag zijn ploeg dat wél deed. Auassar leverde een fraaie voorzet af aan op het hoofd van Parzyszek: 0-2.

Fortuna zou nu vier doelpunten nodig hebben om alsnog door te gaan. Er kwam er eentje. Khalouta strafte een fout van de ingevallen Meijer af 1-2. Maar het absolute slotakkoord was voor Anco Jansen. Die met een prachtige lob de 1-3 scoorde.

Door dit resultaat is Roda JC de tegenstander. De Graafschap speelt donderdag eerst thuis. De kaartverkoop hiervoor begint aanstaande maandag.

Karakteristiek, zaterdag 11 mei 2013 (1e ronde Play-Offs promotie/degradatie, return)

Fortuna Sittard - De Graafschap* 1-3 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Timothy van der Meulen (52), 0-2, Piotr Parzyszek (63), 1-2, Khalouta (76), 1-3, Anco Jansen (85)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 4.250

Geel De Graafschap: Anco Jansen
Geel Fortuna Sittard: Vets, Khalouta, Kruijsen

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen (61. Rogier Meijer), Timothy van der Meulen, Vlatko Lazic, Tim Vincken, Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (80. Robin Pröpper), Adil Auassar, Piotr Parzyszek, Anco Jansen (87. Jerry van Ewijk)

Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Janssen (46. Nepomuceno), Vets, Schroyen, Kruijsen, De Boer (55. Rajcomar), Dreesen, Voorn, Khalouta, N’Koyi

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X