Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap maakt het Ajax even lastig: 1-4

Graafschap maakt het Ajax even lastig: 1-4

De Graafschap heeft op de openingsspeeldag van de Eredivisie niet kunnen stunten tegen Ajax. De Superboeren namen nog wel brutaal een voorsprong, maar de regerend landskampioen bleek toch een paar maatjes te groot: 1-4.

Met Andries Ulderink op de bank begon de thuisclub zonder een nieuw gezicht aan de aftrap. Abdulla en Johnson keken toe vanaf de bank. De oefenmeester had een basisplaats toebedeeld aan de jongelingen Ties Evers, Ted van de Pavert, Gregor Breinburg en Sjoerd Overgoor.

Het eerste gevaar namens de bezoekers volgde binnen een minuut. Sulejmani schoot de bal op Terol. Hierna begon De Graafschap meer dan aardig te spelen en kwam het tot een aantal kleine kansen. Die beleving leverden de Achterhoekers een voorsprong op. Bij een corner van Overgoor torende Ted van de Pavert hoog boven alles en iedereen uit en knikte de 1-0 binnen.

Ajax stelde echter snel orde op zaken. Het tempo werd opgevoerd en de combinaties begonnen te lopen. Terol kreeg een schot Van der Wiel niet onder controle en gunde Sulejmani een rebound voor de gelijkmaker (1-1). De Graafschap bleef echter fris voetballen en bleef dreigend, maar echte kansen bleven uit.

Aan de overkant rondde Boerrigter een vlotte aanval wel af. Goed voor de 1-2. Ditmaal was Terol kansloos. De doelman onderscheidde zich even later wel. Na een handsbal van Yuri Rose in de zestien wees arbiter Nijhuis naar de stip. Siem de Jong zag zijn strafschop worden gepakt door de Doetinchemse sluitpost.

Na de pauze redde Terol prima oog-in-oog met Boerrigter die Fränkel verraste. De Graafschap probeerde het nog wel, maar het kwam niet meer zo vaak voor het vijandelijke doel. De wedstrijd was gespeeld nadat Sulejmani zich met een fraaie loopacties vrij voor het doel had gezet en de bal ontving van Erikson. De bal hobbelde langzaam het doel in: 1-3. Even later was Terol kansloos nadat een vrije trap van Janssen licht werd getoucheerd: 1-4.

Even leken de Amsterdammers de zinnen te hebben gezet op een hogere score. Deze drang verdween voor De Graafschap gelukkig snel, waardoor het bij 1-4 bleef. Met het vertoonde spel van voor rust kan de Doetinchemse club zeker verder, al zijn versterkingen zeker geen overbodige luxe.

Karakteristiek, zondag 7 augustus 2011

De Graafschap – Ajax 1-4 (1-2)
Scoreverloop: 1-0, Ted van de Pavert (15), 1-1, Sulejmani (21), 1-2, Boerrigter (31), 1-3, Sulejmani (62), 1-4, Janssen (65)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 12.459

Geel De Graafschap: Gregor Breinburg, Ted van de Pavert, Rogier Meijer
Geel Ajax: -

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Ted van de Pavert, Purrel Fränkel, Yuri Rose, Rogier Meijer, Gregor Breinburg (80. Geoffry Hairemans), Sjoerd Overgoor (63. Jussi Kujala), Rydell Poepon en Soufian El Hassnaoui (70. Dulee Johnson)

Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Blind, Boilesen (76. Ooijer), De Jong (46. Anita), Janssen, Eriksen, Sulejmani, Sigthórsson (69. Serero), Boerrigte

Bijzonderheid: Joost Terol stopt een penalty van Siem de Jong (38)

Overig

Seizoenstatistieken & Man of the Match & Fotoalbum

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X