Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

In aanloop naar... Ajax-thuis

In aanloop naar... Ajax-thuis

In deze rubriek van www.superboeren.nl verzamelen we iedere week een aantal korte nieuwsfeiten die in verband staan met de komende wedstrijd.

- Het eerste arbitrale kwartet dat dit seizoen De Vijverberg zal aandoen, staat onder leiding van de heer Nijhuis. De Tukker zal worden geflankeerd door zijn assistenten Bexkens en Janson. Als vierde man maakt de heer Ketting het viertal compleet.

- In Ajax treft De Graafschap direct de regerend landskampioen. De ploeg, sinds december 2010 met coach Frank de Boer op de bank, verloor vorige week wel de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hierin was FC Twente met 2-1 te sterk.

- Tot dusver versterkte Ajax zich onder meer met Theo Janssen (FC Twente), Derk Boerrigter (RKC Waalwijk) en Kolbeinn Sigthórsson (AZ). Daartegenover staat het recente vertrek van nationaal doelman Maarten Stekelenburg, die nu de kleuren van AS Roma verdedigt.

- Ajax zal het in Doetinchem moeten doen zonder Jan Vertonghen. De Belgische verdediger kampt met liesklachten en blijft dus op De Vijverberg aan de kant.

- Bij De Graafschap is er na de knappe handhaving veel veranderd. Andries Ulderink kwam als hoofdtrainer.

- Momenteel is het aantal vertrokken spelers bij De Graafschap nog groter dan het aantal nieuwkomers. De nieuwe gezichten zijn: Dulee Johnson, Michael de Leeuw, Xhelil Abdulla en Yves De Winter. Daarnaast poogt de Doetinchemse club Nenad Sreckovic en Benjamin Vomacka aan zich te binden.

- Geen van de vier nieuwkomers lijkt in de basis te starten. Bij De Leeuw is dit vanwege een schorsing niet mogelijk.

- De afgelopen maanden is De Graafschap naarstig op zoek geweest naar een shirtsponsor. Helaas zonder resultaat. De club verkoop de voorzijde van het shirt nu in pakketten, per twee wedstrijden. TitaTuinmeubelen.nl prijkt de komende zestien wedstrijden op het blauwwitte shirt.

- Supportersvereniging De Vriendenkring heeft momenteel ruim 1700 leden. Natuurlijk zijn we trots op dit aantal, maar we merken ook dat er veel supporters zijn die graag lid zouden willen worden. Dit kan heel eenvoudig. Vul daarvoor dit formulier en word lid van Supportersvereniging De Vriendenkring.

- Zou u ook graag eens een uitwedstrijd van De Graafschap willen bezoeken? Er zijn nu meer mogelijkheden om u daarvoor op te geven. Lees er alles over in de rubriek busreizen op deze website.

- Deze website is nu ook via Twitter te volgen. Sluit je hierbij aan via: http://twitter.com/superboerennl

- Bij thuiswedstrijden van De Graafschap kan er door de supporters gestemd worden op de Man of the Match. Dit gaat via SMS. Hoe? SMS: GRA + RUGNUMMER SPELER NAAR 4040 (0,55 cent p/b). Jouw keuze kan doorslaggevend zijn en maak kans op een prachtige prijs. Bekijk de tussenstand van de Man of the Match na de reeds gespeelde wedstrijden.

Laatste De Graafschap –Ajax:
Vorig seizoen stonden de ploegen ook vroeg in het seizoen tegenover elkaar. De laatste jaren wonnen de Amsterdammers telkens ruim in de Achterhoek.Zo ook deze editie. Het werd 0-5. Van de doelpuntenmakers van vorig jaar speelt alleen Erikson nog in de hoofdstand. Suarez (Liverpool) en Emanuelson (AC Milan) zijn inmiddels vertrokken.

Wat verwachten de deelnemers aan de Superboerenpoule (in %):

Overwinning: 3,37

Gelijkspel: 6,91

Nederlaag: 89,72

Het is nog mogelijk om u als deelnemer van de Superboerenpoule aan te melden. Dit kan tot 7 augustus, 14.00 uur. Wilt u GRATIS meedoen? Klik dan hier

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X