Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap in één helft langs FC Den Bosch (3-0)

De Graafschap in één helft langs FC Den Bosch (3-0)

De Graafschap heeft in de laatste thuiswedstrijd van 2012 gewonnen van FC Den Bosch: 3-0. Zo viel er voor het eerst sinds de openingsronde van dit seizoen weer een een winstpartij in eigen huis te vieren.

Op De Vijverberg, waar het water werkelijk met bakken uit de lucht kwam, miste De Graafschap de geschorste Rogier Meijer. In het twee spitsen-systeem verkiest Huistra momenteel Piotr Parzyszek boven Soufian El Hassnaoui.

De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Zeker niet met oogstrelend voetbal (wat gezien het zware veld ook nauwelijks mogelijk was), maar wel met de wil om duels aan te gaan. De voorsprong kwam er na twintig minuten spelen. Tim Vincken zag een schot via Bosschenaar Rutten in het doel verdwijnen: 1-0.

Opponent Den Bosch bleek geen schim meer van de ploeg die De Graafschap de pijnlijke degradatie bezorgde. De Brabanders verschenen amper voor doelman Terol. Aan de andere kant bracht uitblinker Anco Jansen (overigens samen met Breinburg en Calvete) de stand op 2-0, na een skeekpass van Auassar. Niet veel later bracht weer Jansen op fraaie wijze de stand op 3-0.

De Achterhoekers probeerde de score na de rust ook nog wel verder uit te bouwen, maar speelden duidelijk minder. Desondanks waren er nog voldoende kansen. Zo misten Vincken, Calete en Anco Jansen riante mogelijkheden. Het ontbrak bij De Graafschap aan de rust en het overzicht om vanuit de ruimte die het kreeg tot meer (zekere) treffers te komen. Anco Jansen had zich hierin ook kunnen onderscheiden in de rol van aangever, maar deed dit niet.

Tekenend voor de strijdlust van de Superboeren, op de langzaam weer ouderwets sfeervolle Vijverberg, was het met kramp uitvallen van jongeling Piotr Parzyszek.

Foto's: Johan Wissink

Karakteristiek, vrijdag 14 december 2012

De Graafschap - FC Den Bosch 3-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, Rutten (20/eigen doelpunt), 2-0, Anco Jansen (32), 3-0, Anco Jansen (36)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 8.224

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Tim Vincken
Geel FC Den Bosch: Brock, Buitenhuis, Vlug

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop, Tim Vincken (83. Niek te Veluwe), Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete, Adil Auassar, Piotr Parzyszek (78. Santy Hulst), Anco Jansen

FC Den Bosch: Appels, Brock, Moreno Rutten, De Bock, Buitenhuis, Van Brakel, Ilias Zaimi (46. Boddaert), Wolters, Seuntjens (66. Boldewijn), Van Weert, Vlug

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X