Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap trekt zege over de streep

De Graafschap trekt zege over de streep

De Graafschap weet weer hoe een overwinning voelt. Op bezoek bij FC Volendam werd met het kleinste verschil gewonnen: 0-1 Het hoeft op dt moment niet mooi bij de Doetinchemse club want die heeft nu alleen behoefte aan de punten.

In Volendam had trainer Pieter Huistra een plek in zijn basisopstelling voor Jordan Garcia-Calvete. De jonge Belg hield Tim Vincken op de bank.

Beide ploegen schotelden de supporters een zwakke eerste helft voor. Kansen waren er nauwelijks en combinatievoetbal viel er ook niet te zien op het kunstgras aan De Dijk. Toch zochten de Superboeren met een voorsprong de kleedkamer op. Uit het niets knikte Ted van de Pavert de 0-1 achter doelman Stevens, uit een vrije trap van Anco Jansen.

Na de pauze stuwde Hans de Koning zijn ploeg naar voren en speelde al snel zijn aanvallende troeven uit. Het werd druk voor het doel van Joost Terol, die met een prima redding Kramer van een treffer afhield. De Graafschap kwam nog maar amper in het stuk voor maar trok uiteindelijk de belangrijke drie punten over de streep.

Zo hield De Graafschap voor de derde keer dit seizoen 'de nul', maar belangrijker nog. Het zag het het gat naar de Play-Off-plaatsen niet groter worden.

Karakteristiek, zondag 2 december 2012

FC Volendam - De Graafschap 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Ted van de Pavert (35)

Arbiter: Van den Kerkhof
Toeschouwers: 2.679

Geel De Graafschap: Rogier Meijer, Jochem Jansen
Geel FC Volendam: N. Tol

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop, Rogier Meijer, Gregor Breinburg, Jordan Garcia-Calvete (80. Santy Hulst), Adil Auassar (85. Tim Vincken), Piotr Parzyszek, Anco Jansen (73. Soufian El Hassnaoui)

FC Volendam: Stevens, Koning, H. Schilder, Van der Werff, Roj (46. Kuwas), Schwiebbe (64. N. Tol), Kramer, Fafiani, Coster, Tuyp, Mühren (52. Marengo)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X