Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Verdedigers bezorgen De Graafschap tweede zege

Verdedigers bezorgen De Graafschap tweede zege

Na een turbulent einde van de week, waarin onrust in de hoogste bestuurslaag van De Graafschap leidde tot het opstappen van commissaris Gerard Sanderink, 'antwoordde' het elftal met een 0-2 zege op bezoek bij FC Eindhoven.

Trainer Pieter Huister stuurde hetzelfde elftal het veld in als in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De Achterhoekers starten defensief tegen het eveneens laaggeklasseerde FC Eindhoven.

De thuisclub mocht het spel maken en trainer John Lammers zag kansen voor Bourdouxhe en Dadda, die de lat teisterde. Een streep door de rekening van de Superboeren was het uitvallen van Karim Tarfi. De jonge Belg liet zich vervangen door Rogier Meijer.

Toch maakte De Graafschap bij het rustsignaal de gang naar de kleedkamer met een voorsprong op zak. Milan Massop tekende met een kopbal voor zijn eerste treffer in het betaalde voetbal. De assist kwam van Tim Vincken uit een hoekschop.

In de tweede helft liet De Graafschap meer zien, maar zowel Harrie Gommans als Tim Vincken lieten de kansen o verdubbeling van de voorsprong liggen. Dit duurde tot klein kwartier voor tijd, oen een voorzet van Jochem Jansen via Eindhoven-speler  Van Geele in het doel belandde: 0-2. En zo vierde De Graafschap, waar de meegereisde fans duidelijk hun onvrede over de clubleiding lieten blijken en daar ook duidelijk stelling in hebben genomen, weer eens een competitiezege sinds 10 augustus.

Karakteristiek, vrijdag 28 september 2012

FC Eindhoven - De Graafschap 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Milan Massop (43), 0-2, Van Geele (73/eigen doelpunt)

Arbiter: Lindhout
Toeschouwers: 2.745

Geel De Graafschap: Rogier Meijer, Milan Massop, Anco Jansen
Geel FC Eindhoven: Vervoort

De Graafschap: Joost Terol, Vlatko Lazic (46. Jochem Jansen), Frank van Kouwen, Ted van de Pavert, Milan Massop, Santy Hulst (87. Soufian El Hassnaoui), Karim Tarfi (31. Rogier Meijer), Adil Auassar, Tim Vincken, Harrie Gommans, Anco Jansen

FC Eindhoven: Zaari, Van de Kerkhof, Vervoort, Paridaans, Vanbelle (70. Thomassen), Van Geele, Bourdouxhe, Ospitalieri (63. Gameiro), Dadda, Koç, Alakmak (46. Waalkens)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X