Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Armoedig De Graafschap verliest in Almere: 1-0

Armoedig De Graafschap verliest in Almere: 1-0

De Graafschap heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Almere City met 1-0 verloren. Een rode kaart voor verdediger Van der Meulen na een half uur spelen bleek het breekpunt in de wedstrijd. De Achterhoekers verzamelden slechts vijf punten uit de eerste zes wedstrijden.

Trainer Huistra had voor deze wedstrijd het roer omgegooid. Propper, Meijer en Anco Jansen begonnen op de reservebank. Van der Meulen, Tarfi en Calvete begonnen op het kunstgras van Almere in de basis.

Na een sterke openingsfase van de thuisclub nam De Graafschap al snel het heft in handen.  De Graafschap was de bovenliggende partij maar wist niet veel kansen te creëren. De beste kans was voor Van Zaanen namens de thuisclub. De aanvaller wist een fout in de Achterhoekse defensie niet af te straffen. Ook De Graafschap kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Vertenten bestrafte een terugspeelbal met een indirecte vrije trap. Tarfi wist het buitenkansje niet te benutten en raakte de lat. Niet veel later kregen de Achterhoekers de volgende domper te verwerken. Van der Meulen liep tegen een oliedomme rode kaart aan nadat hij op de helft van de tegenstander met gestrekt been was ingekomen. De verdediger keerde net terug van een schorsing van drie wedstrijden. Ook verdediger Drost zocht hierna snel met een blessure de kleedkamer op. Zijn plaats werd ingenomen door Propper.

Ook Calvette bleef na rust achter in de kleedkamer. Massop bracht de verdediging weer op peil. De Graafschap leunde op de verdediging en loerde op de counter. Dit leverde een aantal kleine kansjes op. Het was echter de thuisclub dat na een uur spelen op voorsprong kwam. Invaller Lilipaly snelde door het hart van de defensie en tekende oog in oog met doelman Terol voor de 1-0. De moed zonk de spelers van De Graafschap alweer in de schoenen. De Achterhoekers wisten hierna niets meer af te dwingen. De beste kansen waren voor de thuisclub die tot deze wedstrijd nog geen enkel punt hadden verzameld. Wederom bleek hoe kwetsbaar dit De Graafschap is. De Doetinchemse club doolde als een aangeslagen bokser en toonde opnieuw een schrijdende machteloosheid.

Karakteristiek, vrijdag 21 september 2012

Almere City FC - De Graafschap 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Lillipaly (60)

Arbiter: Vertenten (Bel)
Toeschouwers: 1.645

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Milan Massop
Geel Almere City FC: Oost, Falk, Lillipaly

Rood De Graafschap: Timothy van der Meulen (30)
Rood Almere City FC: -

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Timothy van der Meulen, Ted van de Pavert, Jeroen Drost (35. Robin Pröpper), Karim Tarfi, Soufian El Hassnaoui, Adil Auassar (77. Anco Jansen), Tim Vincken, Harrie Gommans, Jordan Garcia-Calvete (46. Milan Massop)

Almere City FC: Gentenaar, Toivomäki, De Wit, Felixdaal, Guerain, Serrarens, Aharar (46. Lilipaly), Faik, Van Zaanen, Oost (86. Plet), Browne (68. Tadmine)

Overig

Seizoenstatistieken & Gelderesch Reizen Superboerenpoule

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X