Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Spelersbus De Graafschap vernield

Spelersbus De Graafschap vernield

Boze fans van De Graafschap hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de spelersbus van de club bekogeld met stenen. De stenen gingen door de ruiten. Het incident gebeurde op het terrein van stadion De Vijverberg in Doetinchem waar de supporters de selectie hadden opgewacht na de terugreis uit Almere.

Daar verloor De Graafschap vrijdagavond met 1-0 van hekkensluiter Almere City. "Er zijn twee stenen gegooid. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", stelt Theo Vergeer die al vele jaren werkzaam is bij De Graafschap als materiaalman."De schrik zit er goed in."

Hoofd Media Marc Teloh bevestigt dat een eerste steen door de ruit ging toen de bus net stil stond voor de ingang van het stadion. "We hebben de deuren direct dicht gedaan en bij het wegrijden werd een tweede steen gegooid. Dit is diep triest. We wisten dat er een groep stond en wilden ook de discussie met ze aangaan. Daar lopen we niet voor weg. Maar hier nemen we zwaar afstand van, zoals overigens ook een groot deel van de groep direct deed. Het ging om een heel klein groepje dat niet voor rede vatbaar was."

De Graafschap heeft de zaak in handen van de politie gelegd dat onderzoek doet. "Dit gaat ten koste van de gezondheid van medewerkers. Het is een gewoon een vorm van mishandeling. Gelukkig hebben we de spelers goed in veiligheid kunnen brengen', aldus Teloh.

Het ging om ongeveer vijftig supporters die op het complex in Doetinchem aanwezig waren. Na het incident gingen directeur Bloemers en manager Vroomans nog in gesprek met de woedende fans.

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten