Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap behoudt marge na gelijkspel (2-2)

De Graafschap behoudt marge na gelijkspel (2-2)

De Graafschap heeft moeizaam gelijkgespeeld tegen concurrent en beter spelend Excelsior. Het werd 2-2 op De Vijverberg, waar de weergoden de slotfase van deze kraker danig wisten te verstoren.

Vooraf kende trainer Richard Roelofsen vooral defensieve zorgen. De oenmeester kon geen beroep doen op de geschorste Seaijs. Ook waren Purrel Fränkel en Yuri Rose niet inzetbaar. Anco Jansen stond voor het eerst in de basis bij de Achterhoekers.

Het begin van de wedstrijd as voor de bezoekers. De ploeg van John Lammers speelde verzorgd voetbal en vond elkaar makkelijker. Er was een kopkans voor Alberg. Na twintig minuten meldde de thuisclub zich voor het eerst. Vermouth gaf voor, maar Poepon kreeg de bal niet achter De Ruiter. Even later leverde Gil Vermouth een fraaie assist af aan Soufian El Hassnaoui, die prachtig raak volleerde: 1-0.

Lang kon De Graafschap niet genieten van de voorsprong. Zag eerst Oost zijn (mislukte) inzet nog maar net gekeerd worden door De Winter. Bruins bracht Excelsior langzij, na een individuele actie. Kort voor rust had Gözübüyük de bal op de stip kunnen leggen na een duw in de rug van De Leeuw. De leidsman vond het echter niets. En zo werd de rust met 1-1 en droog bereikt.

Dat was amper een kwartier later wel anders. De regen daalde in alle hevigheid neer op De Vijverberg en droog zou het niet meer worden. Excelsior liet zich gelden. Broerse zag een vrije trap via De Winter op de paal belanden. Toch kwamen de Kralingers op voorsprong. Uitblinker Bruins liet een magistrale assist vertrokken naar Alberg. De spits omspeelde De Winter en schoof binnen (1-2).

De Graafschap was aangeslagen en het leek wachten op het laatste tikje . Die kwam er bijna via wederom Alberg. Roelofsen bracht voor het laatste hal uur Ziguy Badibanga en Nenad Sreckovic, dit gaf de ploeg nieuwe energie.

Uit een hoekschop van Sreckovic kopte De Leeuw snoeihard de 2-2 binnen, zijn achtste van het seizoen. Hij is nu clubtopscorer..Het betekende de opmaat voor een bizar slotkwartier.

Zo kon Excelsior verder met tien man nadat de ingevallen Van Buren meteen gevaarlijk ingleed op Rogier Meijer. Vervolgens volgde er gedonder vanuit de lucht. Het leverde prachtige plaatjes op, maar Gözübüyük nam het enige juiste besluit en legde, met nog vier minuten te gaan, het duel stil.

Reglementair mag dit voor 30 minuten. Maar gezien het mogelijke belang van de resterende minuten, werd er gebroken met deze regel. Het duel lag ruim een uur stil, maar het publiek maakte er maar een feestje van.

Toen het duel weer hervat onderscheidden Rogier Meijer en Yves De Winter zich nadrukkelijk. De aanvoerder hielp zijn keeper in de zelfde aanval driemaal op de lijn. De Belgische goalie tikte ook nog een inzet uit zijn doel. In de allerlaatste uitbraak had Sreckovic zelfs nog de 3-2 op de schoen, maar De Ruiter voorkwam dit. Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest.

Karakteristiek, woensdag 02 mei 2012

De Graafschap - Excelsior 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 1-0, Soufian El Hassnaoui (24), 1-1, Bruins (31), 1-2, Alberg (54), 2-2, Michael de Leeuw (77)

Arbiter: Gözübüyük
Toeschouwers: 12.305

Geel De Graafschap: Jochem Jansen, Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui
Geel Excelsior: Bruins, Oost

Rood De Graafschap: -
Rood Excelsior: Van Buren (81)

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Ties Evers (67. Nenad Sreckovic), Anco Jansen (83. Gregor Breinburg), Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Gil Vermouth, Michael de Leeuw, Rydell Poepon (67. Ziguy Badibanga).

Excelsior: De Ruiter, De Graaf, Schenkeveld, Nieveld (81.Van Buren), Scheimann, Broerse, Alberg, Kevin Jansen, Maatsen (61. Vincken), Oost (81. Janga), Bruins.

Bijzonderheid: De wedstrijd werd in de 86e minuut gestaakt vanwege onweer. Deze onderbreking duurde ruim een uur.

Overig

Seizoenstatistieken & Man of the Match

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X