Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap verslaat GA Eagles: 0-1

De Graafschap verslaat GA Eagles: 0-1

De Graafschap heeft haar eerste oefenduel op niveau gewonnen. In Terwolde werd het tegen Go Ahead Eagles 0-1. Een uitslag die niet helemaal recht deed aan het spelbeeld.

In het eerste half uur was trainer Andries Ulderink met zijn nieuwe club de baas over zijn vorige werkgever. De bal ging soepel rond en Eagles-trainer Joop Gall zag dat zijn ploeg zich geen raad wist met de opkomende Fränkel. Na een klein kwartier kwam De Graafschap dan ook verdiend op voorsprong. Yuri Rose van het eindstation van een vlotte aanval 0-1.

Nog geen twee minuten later brak Michael de Leeuw door, wederom over links. Zijn voorzet belandde opnieuw bij Yuri Rose, die ook nu afrondde. D treffer vond uiteindelijk geen doorgang. De voorzet van nieuwkomer De Leeuw zou de achterlijn al zijn gepasseerd, hetgeen niet juist was. Gedurende de eerste helft hield Joost Terol zijn doel schoon en kwamen de Achterhoekers nog goed weg bij een voorval in de zestien.

De tweede helft was van Doetinchemse zijde matig. Het koste moeite de bal in de ploeg te houden en er werd snel gekozen voor de lange bal op Rose. Daarentegen voetbalde GA Eagles verzorgder, al ontbrak het bij de Deventer-club voor het doel aan overzicht. Joost Terol redde nog subliem op een kopbal van de verder onzichtbare Koen van der Biezen.

Deze wedstrijd liet nog maar eens zien dat De Graafschap over een redelijke basis beschikt, maar dat deze uiterst smal is. Nieuwkomer Xhelil Abdulla keek vanaf de zijlijn toe. De Macedoniër is in afwachting van een noodzakelijke werkvergunning.

Vito Wormgoor verliet vroeg in het tweede bedrijf geblesseerd het veld. De ernst ervan wordt nader onderzocht.

Karakteristiek, dinsdag 19 juli 2011

Go Ahead Eagles - De Graafschap 0-1 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Yuri Rose (14)

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Vito Wormgoor (52. Jochem Jansen), Ted van de Pavert, Purrel Fränkel (72. Jussi Kujala), Rogier Meijer, Dulee Johnson (60. Sjoerd Overgoor), Michael de Leeuw (72. Gregor Breinburg), Soufian El Hassnaoui (60. Kaye Coppoolse), Yuri Rose, Rydell Poepon.

Foto's: Johan Wissink

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X