Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap breekt ban met ruime zege

De Graafschap breekt ban met ruime zege

Aan een reeks van negen thuisnederlagen op rij is voor De Graafschap een einde gekomen. Het won van FC Utrecht (3-0). Michael de Leeuw scoorde twee keer. Door dit resultaat heeft ploeg van coach Roelofsen de laatste plaats weer verlaten.

De weer volle Vijverberg zag bij De Graafschap het drietal De Winter, Wormgoor en Rose terugkeren in de basis Door blessures bij Nalbantoglu en Evers, verscheen ook Jochem Jansen aan de aftrap.

Binnen het kwartier verscheen De Graafschap tweemaal dreigend voor doelman Cummins; Jan-Paul Saeijs met een kopbal en Yuri Rose met een volley. Bij de derde poging was het wel raak. Cummins liet een hoge, ongevaarlijke voorzet, zomaar uit zijn handen vallen, met Rydell Poepon in zijn buurt. De spits schoof simpel binnen 1-0.

Deze opsteker bracht echter niet rust in het spel van de Superboeren. De ploeg leed vaak snel balverlies een werd daardoor kwetsbaar. Doelman Yves De Winter redde fraai op een inzet van Duplan en voorkwam ook tweemaal succes voor Demouge. Voor het overige waren de Utrechters onzichtbaar. Ook De Graafschap was niet in staat de wankele verdediging van de bezoekers verder pijn te doen.

Na de rust startte FC Utrecht sterk en drong het De Graafschap terug, maar de Achterhoekers bezweken niet onder de druk, al kon men zelf enkel gevaarlijk worden met counters. Toch stond het na een uur 2-0. Na een hoekschop leverde de uitstekend spelende Gil Vermouth een voorzet af die door Michael de Leeuw op waarde werd geschat. Waar het tegen AZ en FC Twente nog net niet lukte, ging de bal nu tegen de netten: 2-0.

Coach Jan Wouters zag dat het verzet van zijn ploeg wel gebroken was en bij De Graafschap nam het vertrouwen juist toe.bij vlagen was er langer balbezit en lukte de nodige combinaties. Breinburg kon al de 3-0 maken, maar mikte te hoog.. Michael de Leeuw deed dat wel door op aangeven van Rydell Poepon uit de draai doeltreffend af te ronden en zo beslag legde op de titel Man of the Match: 3-0.

Karakteristiek, donderdag 12 april 2012

De Graafschap - FC Utrecht 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Rydell Poepon (22), 2-0, Michael de Leeuw (62), 3-0, Michael de Leeuw (88)

Arbiter: Nijhuis
Toeschouwers: 11.730

Geel De Graafschap: -
Geel FC Utrecht: Van der Maarel, Kali

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor (69. Ted van de Pavert), Jan-Paul Saeijs (79. Anco Jansen), Purrel Fränkel, Rogier Meijer, Gil Vermouth, Yuri Rose, Soufian El Hassnaoui, Rydell Poepon, Michael de Leeuw.

FC Utrecht: Cummins, Van der Maarel, Schut, Wuytens, Bulthuis, Mårtensson (63. Oar), Kali, Duplan, Van der Gun, Takagi (46. Gerndt), Demouge.

Overig

Seizoenstatistieken & Man of the Match

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X