Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap weer aan verkeerde kant van score

Graafschap weer aan verkeerde kant van score

De Graafschap ging op eigen veld voor de negende keer op rij onderuit en dat maakt de club de bezitter van een record. Tegen Feyenoord werd het 0-3. Alle doelpunten vielen in de laatste twintig minuten. De Graafschap blijft onveranderd laatste.

Jan Vreman, op de bank de vervanger van de geschorste Richard Roelofsen., kon niet beschikken over Rogier Meijer en Yuri Rose. Het duo was eveneens geschorst. De opgevallen plaatsen werden ingevuld door Breinburg en Kaak.

Opnieuw begonnen de Achterhoekers behoudend aan het duel op de zonnige Vijverberg. De ruimtes werden klein gehouden en het balbezit aan Feyenoord gelaten. Deze aanpak bleek effectief. De bezoekers kwamen er amper doorheen en De Winter keerde een inzet van zoveel Guidetti als El Ahmadi. Aanvallend liet De Graafschap echter niets zien en kwam het alleen middels een schot van Breinburg in de buurt van doelman Mulder.

Ronald Koeman versterkte bij aanvang van de tweede helft aanvallend vers bloed met Cissé. Deze was bijna direct goed voor een treffer. In deze fase lieten de Rotterdammers enkele opgelegde kansen liggen op een voorsprong.

Aan de andere kant vergat doelman Mulder een bal simpel te vangen. Hierdoor kon Poepon voorgeven op Soufian El Hassnaoui, diens kopbal werd echter van de lijn gehaald door De Vrij. Trainer Vreman wisselde vervolgens opmerkelijk. Hijhaalde de sterk spelende Vermouth eraf en bracht Anco Jansen. Een beslissing die werd ‘gewaardeerd met ene stevig fluitconcert.

De 0-1 viel diep in de tweede helft. Vlaar verzond een lange pass op Guidetti. Alleen voor doelman De Winter viel de bal het meest gelukkig voor de Zweed.. Niet veel later zorgde Schaken uit de rebound voor 0-2. Daarmee was het pleit beslecht.

De ook nog ingevallen Garcia-Calvete liet meer dan aardige dingen zien. Al kon de thuisclub niet terugkeren in de wedstrijd. Diep in de extra tijd tekende Cissé voor de wat geflatteerde 0-3. Wel lijken de invallers Jansen en Garcia-Calvete niet ver meer van een basisplaats af te zitten. Zij brengen meer voetbal en dat is iets waar dit elftal behoefte aan heeft.

Karakteristiek, zondag 25 maart 2012

De Graafschap - Feyenoord 0-3 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Guidetti (71), 0-2, Schaken (77), 0-3, Cissé (90+3)

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 12.600 (uitverkocht)

Geel De Graafschap: Lion Kaak
Geel Feyenoord: Schaken

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Jan-Paul Saeijs (86. Nenad Sreckovic), Jochem Jansen, Purrel Fränkel, Gil Vermouth (61. Anco Jansen), Lion Kaak, Soufian El Hassnaoui, Gregor Breinburg (74. Jordan Garcia-Calvete), Michael de Leeuw, Rydell Poepon.

Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi (85. Nelom), El Ahmadi, Clasie, Bakkal, Schaken, Guidetti (85. Achahbar), Cabral (46.Cissé) 

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Dinsdag 14 mei verloor De Graafschap met 2-3 van ADO Den Haag.
Zaterdag 18 mei om 20:00 uur is in Den Haag de returnwedstrijd.
Dit betreft de eerste ronde van de play-offs promotie/degradatie.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X