Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap dieper in de zorgen

De Graafschap dieper in de zorgen

De Graafschap heeft zaterdagavond met 1-0 verloren van RKC  Waalwijk. Door deze nederlaag en de winst van Excelsior zijn de Achterhoekers weer hekkensluiter in de Eredivisie.

De Graafschap koos voor deze wedstrijd voor routine en begon met Rose en Fränkel in de basis. Onder toeziend oog van oud-trainer Kalezic trok De Graafschap zoals de laatste weken weer een muur op voor de eigen zestien. RKC had hierdoor het meeste balbezit maar wist in een slaapverwekkende eerste helft amper uitgespeelde kansen te creëren. Nemeth was namens de thuisclub het gevaarlijkst. De Graafschap kon er helemaal niets tegenover stellen. Het wist de bal niet in de ploeg te houden. Alleen Vermouth schoot hoog over het vijandelijke doel. Na een half uur spelen gooide RKC het tempo omhoog en zette het De Graafschap met de rug tegen de muur. Vooral Schet was een plaag voor de Achterhoekse defensie. De Graafschap kwam in de slotfase van de eerste helft een aantal keren goed weg.

Trainer Roelofsen bracht na rust Calvete voor De Leeuw. Ook met de jonge Belg in de ploeg wist De Graafschap de bal niet in de ploeg te houden. Na een uur spelen hield doelman De Winter met een katachtige redding op een vrije trap van Duits zijn ploeg in de race. De doelman kon echter niet voorkomen dat de thuisclub een kwartier voor tijd op voorsprong kwam. Braber mocht door op randje buitenspel waarna Nemeth het vonnis velde: 1-0. De Graafschap dat tot dan alleen maar had tegengehouden moest nu de verdedigende stellingen verlaten om alsnog een puntje binnen te slepen. Verder dan een knap afstandschot van El Hassnaoui kwam het team van Roelofsen niet.

De defensieve tactiek van Roelofsen is tot nu toe alleen succesvol tegen Roda JC geweest. Hierna werd er drie keer op rij verloren. De Graafschap gaat een zware week tegemoet als FC Twente (woensdag) en Feyenoord (zondag) op bezoek komen.

Karakteristiek, zaterdag 17 maart 2012

RKC Waalwijk - De Graafschap 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, Németh (78)

Arbiter: Gözübüyük
Toeschouwers: 6.417

Geel De Graafschap: Jan-Paul Saeijs
Geel RKC Waalwijk: -

De Graafschap: 
Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs, Purrel Fränkel, Gil Vermouth (68. Gregor Breinburg), Rogier Meijer, Soufian El Hassnaoui, Yuri Rose, Michael de Leeuw (46. Jordan Garcia-Calvete), Rydell Poepon.

RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar (85. Van Mosselveld), Drost, Martina, Van Peppen, Sno, Braber, Duits, Schet (79. Van Hout), Németh, Meijers (60. Alakmak)

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X