Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

PSV spaart De Graafschap: 4-1

PSV spaart De Graafschap: 4-1

De Graafschap heeft vanmiddag met 4-1 van PSV verloren. Bij rust stond het al 4-0.

De Graafschap begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Badibanga. Zijn plaats werd ingenomen door nieuweling Vermouth. Verder keerde Fränkel terug in de basis nadat hij tegen NAC met een blessure was uitgevallen.

De thuisclub was oppermachtig in het Philips Stadion maar had de helpende hand van scheidsrechter Wegereef nodig om op voorsprong te komen. De leidsman liet zich in de beginfase foppen door Mertens die met een glaszuivere schwalbe een penalty versierde. De kleine Belg schoot de pingel zelf binnen: 1-0. De Graafschap leek hierna totaal van slag en tolde lange tijd als een aangeslagen bokser over het veld. PSV kreeg kans op kans. Strootman raakte na een combinatie met Matavz de lat, Toivonen schoot voorlangs en Mertens raakte de paal. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2-0 op het scorebord verscheen. De gehele verdediging keek apathisch toe hoe Toivonen na een voorzet van Lens de 2-0 binnen kon knikken. Enkele tellen later was het weer raak. Matavz profiteerde van wanorde in de Achterhoekse defensie en schoot simpel de 3-0 binnen. Trainer Ulderink haalde al snel verdediger Saeijs, die al vroeg tegen een gele kaart was aangelopen, naar de kant om meer onheil te voorkomen. De Achterhoekers waren slechtst een figurant in een kat en muis spel. De wedstrijd werd meer en meer een ondraaglijke martelgang. Het vierde doelpunt was tekenend voor de verhoudingen op het veld. PSV sneed als een mes door een pakje boter door de Achterhoekse defensie. Toivonen bereikte Strootman die de bal breed legde op Lens: 4-0.

De tweede helft kende tot geluk van eenieder die het De Graafschap een warm hart toe draagt een ander beeld. De thuisclub was veel minder geïnspireerd dan in de eerste helft. De Graafschap wist zelfs nog een doelpuntje mee te pikken. Na een vlotlopende aanval raakte De Leeuw de paal. De rebound was voor debutant Vermouth die de bal in het lege doel werkte: 4-1. Vermouth was samen met doelman De Winter één van de spaarzame lichtpuntjes in de Achterhoekse formatie. De rest zakte hard door het ijs. Doelman De Winter hield even later Strootman met een knappe redding van het score af. De wedstrijd ging hierna als een nachtkaars uit. Alleen invaller Vennegoor kreeg nog twee kansjes.

De Graafschap kan zich na het Eindhovense debacle gaan focussen op het cruciale duel tegen VVV Venlo. Beide teams willen zaterdagavond graag een einde maken aan een negatieve reeks. De Limburgers verloren al 18 keer op rij een uitduel, De Graafschap verloor de laatste 5 thuisduels.

Karakteristiek, zondag 12 februari 2012

PSV - De Graafschap 4-1 (4-0)
Scoreverloop: 1-0,Mertens (8), 2-0, Toivonen (26), 3-0, Matavz (29), 4-0, Lens (43), 4-1 Gil Vermouth (52)

Arbiter: Wegereef
Toeschouwers: 33.100

Geel PSV: Strootman
Geel De Graafschap:
Jan-Paul Saeijs, Nenad Sreckovic, Yuri Rose

PSV: Isaksson, Hutchinson, Marcelo, Derijck, Willems (63. Bouma), Labyad (75. Wuytens), Toivonen, Strootman, Lens, Matavz (73. Vennegoor of Hesselink) en Mertens.

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs (38. Ted van de Pavert), Purrel Fränkel, Michael de Leeuw (73. Gregor Breinburg), Yuri Rose, Gil Vermouth (67. Soufian El Hassnaoui), Rogier Meijer, Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X