Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap beloont zichzelf niet: 1-1

De Graafschap beloont zichzelf niet: 1-1

De Graafschap heeft zaterdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen een gehavend NAC Breda. De Achterhoekers legde een goede wedstrijd op de mat maar 'vergaten' zich met de 3 punten te belonen.

Trainer Ulderink kon voor deze wedstrijd de keuze maken uit een bijna complete selectie. Alleen Kujala ontbrak wegens een langdurige blessure. De routiniers Rose en Meijer keerden terug na een schorsing. Ulderink koos voor ervaring waardoor de jonkies genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Opvallend was dat Anderlecht-huurling Carcia-Calvete niet bij de selectie zat.

De thuisclub had in de beginfase een licht overwicht wat resulteerde in een gevaarlijke kopkans voor Lasnik. Het was echter De Graafschap dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Saeijs stuurde met een knappe pass Sreckovic de diepte in. De vleugelaanvaller bereikte De Leeuw bij de tweede paal die knap binnenkopte: 0-1. Lang konden de Achterhoekers niet genieten van de voorsprong want amper vier minuten later tekende Lurling al weer voor de gelijkmaker. Het doelpunt kwam makkelijk tot stand. Wormgoor , die in de beginfase veel moeite met Schalk liet zich aftroeven door de kleine aanvaller die daarna Lurling in stelling bracht. De geslepen aanvaller schudde Van der Pavert van zich af en werkte de bal achter De Winter: 1-1. Tussendoor had Fränkel geblesseerd het veld verlaten.

De Graafschap ging niet bij de pakken neer zitten en had aanvallend veel dreiging. Vooral Badibanga was een plaag voor de vijandige defensie. Na een klein kwartier was het weer De Graafschap dat gevaarlijk werd. De Leeuw kopte een corner van Sreckovic op de paal. De Achterhoekers hadden bij vlagen zelfs het betere van het spel in een levendig duel. Zo stuurde Poepon collega aanvaller Badibanga de diepte in maar de rappe aanvaller werd gestuit door doelman Ten Rouwelaar. De Graafschap groeide in de wedstrijd en kreeg zelfvertrouwen. Het was de sterk aanwezige Saeijs die vanaf eigen helft aan een solo begon, onderweg een een-tweetje opzette met De Leeuw, maar zijn inzet gestuit zag worden door doelman Ten Rouwelaar.

De tweede helft was van een minder kaliber en begon erg rommelig. Het was toch De Graafschap dat weer de beste kansen kreeg. Vooral Poepon kon De Graafschap op een verdiende voorsprong zetten maar had het geluk niet aan zijn zijde. De aanvaller werd twee keer door Saeijs in stelling gebracht. De grootste kans kreeg Poepon na een vrije trap van Sreckovic maar zag zijn inzet op de lat verdwijnen. Poepon moest zijn plaats hierna afstaan aan El Hassnaoui . Verder maakte Anco Jansen zijn debuut bij de Doetinchemers.

In de slotfase van de wedstrijd leek De Graafschap de pap op te hebben en worstelde het zich naar het einde. De thuisclub perste er nog een klein slotoffensief uit. Doelman De Winter sleepte zijn ploeg er met twee goede reddingen er doorheen. Eerst maakte De Winter een vrije trap van Schilder onschadelijk en even later bracht de goalie redding op een inzet van Janse.

Karakteristiek, zaterdag 28 januari 2012

NAC Breda - De Graafschap 1-1 (1-1)
Scoreverloop: 0-1, Michael de Leeuw (8), 1-1, Lurling (12)

Arbiter: Van Boekel
Toeschouwers: 17.850

Geel De Graafschap: Nenad Sreckovic, Vito Wormgoor, Michael de Leeuw
Geel NAC Breda:
Gorter, Janse, Seuntjens

De Graafschap: Yves De Winter, Muslu Nalbantoglu, Vito Wormgoor, Jan-Paul Saeijs, Purrel Fränkel (10. Ted van de Pavert), Yuri Rose, Michael de Leeuw, Rogier Meijer, Ziguy Badibanga (76. Anco Jansen), Rydell Poepon (66. Soufian El Hassnaoui), Nenad Sreckovic.

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Janse, Koenders, Buijs, Gorter, Tim Gilissen (16. Seuntjens), Lasnik (65. Jozefzoon), Schilder, Bayram, Schalk, Lurling.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X