Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap kiest voor ervaring

De Graafschap kiest voor ervaring

Na het dramatisch verlopen vorig weekend, is De Graafschap dieper in de problemen geraakt. Het verschil met hekkensluiter Excelsior bedraagt slechts een punt. Een resultaat bij NAC Breda is daarom zeer wenselijk.

"Tegen dit soort ploegen moeten we resultaat halen en de punten pakken. NAC is van een ander kaliber dan een tegenstander als Heerenveen", zegt trainer Ulderink die een fitte selectie heeft en geen schorsingen.

Uit een partijspel deze week bleek dat Rose en Meijer na een schorsing terugkeren in het team. De ervaren spelers Saeijs en Nalbantoglu kwamen de week goed door waardoor er bij NAC veel routine staat opgesteld. Spelers als Ted van de Pavert en Gregor Breinburg, in de eerste seizoenshelft nog basisspelers, zitten waarschijnlijk op de bank. Datzelfde geld voor het talent Lion Kaak, die tegen Heerenveen een goede wedstrijd speelde. De van Veendam overgekomen Anco Jansen zit voor het eerst bij de selectie. 

De Graafschap zal waarschijnlijk de ruimtes klein houden in Breda en een strijdplan kiezen waarbij de nadruk op het verdedigende aspect ligt. "We willen veel druk op de bal zetten. Maar we gaan niet als kippen zonder kop naar voren lopen. NAC heeft een voorhoede met veel snelheid en beweging en spelers op het middenveld die een aanvaller als Lurling makkelijk weten te vinden."

Vermoedelijke opstelilng: De Winter, Nalbantoglu, Saeijs, Wormgoor, Fränkel; Rose, De Leeuw, Meijer; Badibanga, Poepon, Sreckovic

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 19:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X