De Graafschap sluit inhaalduel met Jong PSV winnend af

Op De Vijverberg wist De Graafschap maandagavond het inhaalduel tegen Jong PSV winnend af te sluiten. Daarbij waren er basisplaatsen voor Tristan van Gilst, Jesper van Riel en Ralf Seuntjens. Voor Simon Colyn was het een duel tegen zijn voormalige werkgever.

De Graafschap begon voortvarend aan de wedstrijd in een half gevuld stadion, daar er vakken leeg bleven n.a.v. een straf van de KNVB. De openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Een voorzet van Donny Warmerdam werd door Xandro Schenk binnen gekopt, 1-0.

Basar Önal, was geschorst voor deze wedstrijd, werd vervangen door Tristan van Gilst. De aanvaller liet zich de eerste helft zien en schoot de 2-0 binnen. Jong PSV zag de Doetinchemse druk maar op zich af komen en daardoor ontstond er een vroege wissel.

Veel kansen waren er voor de thuisploeg, maar kwam Jong PSV uit een hoekschop met de aansluitingstreffer via Abed, 2-1. Simon Colyn raakte de paal, maar na een goede actie van Tristan van Gilst werd de 3-1 binnen geschoten.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

In de tweede helft viel er wat minder te beleven. Beide ploegen maakten gebruik van de wisselmogelijkheden en kwamen debutanten Mike Veenstra en Denzel Eijken binnen de lijnen. Toch werd de slotfase spannend. Jong PSV ging meer in de aanval, wat vijf minuten voor tijd zelfs resulteerde in een 3-2 stand.

De Eindhovenaren waren op weg naar de gelijkmaker, maar De Graafschap hield stand. Daarnaast bracht Mimoun Mahi in de blessuretijd, met een goede actie, de beslissende 4-2. Door deze overwinning weet De Graafschap de vierde plaats op de ranglijst in te nemen. Komende vrijdag 26 januari volgt het thuisduel met VVV-Venlo om 20:00 uur.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Maandag 22 januari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - Jong PSV: 4-2 (3-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Xandro Schenk (5.), 2-0 Tristan van Gilst (15.), 2-1 Tai Abed (24.), 3-1 Tristan van Gilst (38.), 3-2 Dante Gilbert (85.), 4-2 Mimoun Mahi (90+3.)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: 5.234

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman, Xandro Schenk, Jesper van Riel (80. Denzel Eijken), Philip Brittijn (80. Mimoun Mahi), Simon Colyn (70. Mike Veenstra), Donny Warmerdam; David Flakus Bosilj, Ralf Seuntjens (54. Stan Wevers), Tristan van Gilst (70. Giovanni Büttner).

Opstelling Jong PSV: Schiks, Rovers (24. Dagasan), Dams, Kuhn (87. Houben), Oppegard, Jiménez, Simons (60. Bars), Babadi, Abed (60. Gilbert), Uneken, Nassoh ©.

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (35.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Oppegard (27.), Bars (77.), Jiménez (90.)