Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Seuntjens met fraaie goal beslissend tegen FC Eindhoven

Seuntjens met fraaie goal beslissend tegen FC Eindhoven

Het is De Graafschap gelukt om een overwinning te boeken bij FC Eindhoven. De openingsfase was echter wel voor de thuisploeg met een kansje voor Simons. Vervolgens ging een kopbal van Wouters naast. Philip Brittijn haalde van afstand uit, waarbij doelman Brondeel redding bracht.

Niet veel later opnieuw Philip Brittijn, maar van een verdere afstand, welke een prooi was voor Brondeel. Een goede pass van Basar Önal op Devin Haen stelde de aanvaller in staat om op doel te schieten. Brondeel keerde de inzet.

Vervolgens was het Simon Colyn die Devin Haen aan de linkerkant kon bedienen. Doelman Brondeel maakte zijn doel klein, waardoor Devin Haen geen doel trof. In de slotfase van de eerste helft was er een hoekschop voor FC Eindhoven, waarbij Wouters de bal in de handen van goalie Thijs Jansen zag gaan.

Bij de start van de tweede helft kwam er een debutant binnen de lijnen. Jesper van Riel nam de positie over van Levi Schoppema. De eerste poging na de rust was voor Simon Colyn, in het zijnet. Limouri schoot namens FC Eindhoven over.

Nadat Ralf Seuntjens in het veld kwam voor Devin Haen werd de openingstreffer gemaakt. David Flakus Bosilj gaf voor op Basar Önal, die het lederen projectiel klaar kon leggen zodat Ralf Seuntjens met een volley kon uithalen en de bal in de kruising zag belanden, 0-1.

In het restant van de wedstrijd kwam de thuisploeg dicht voor het doel van De Graafschap. Verdediger Joran Hardeman bracht tot tweemaal toe redding vanaf de lijn, waardoor de Doetinchemse ploeg geen tegentreffer incasseerde.

Door deze minimale zege neemt De Graafschap afstand van de tegenstander op de ranglijst. Een verschil van zes punten. De Achterhoekse club staat op plaats vijf en komt komende maandagavond 22 januari in actie voor het inhaalduel tegen Jong PSV op De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Vrijdag 19 januari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)


FC Eindhoven - De Graafschap:
0-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ralf Seuntjens (66.)

Arbiter: Wiersma  | Toeschouwers: 2.747

Opstelling FC EindhovenBrondeel, Seedorf (26. Limouri), Dorenbosch, Amevor ©, Wouters (76. Persyn), Ogenia, El Bouchataoui (82. Kestens), Kökçü, Simons (82. Van Doorm), Rottier, Sleegers.

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Joran Hardeman, Levi Schoppema (46. Jesper van Riel), Philip Brittijn, Simon Colyn (76. Anis Yadir), Donny WarmerdamDavid Flakus Bosilj (76. Tristan van Gilst), Devin Haen (60. Ralf Seuntjens), Basar Önal (82. Maas Willemsen).

Gele kaart(en) FC Eindhoven-

Gele kaart(en) De Graafschap: Basar Önal (63.), Tristan van Gilst (89.)

Rode kaart(en) FC Eindhoven: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Bijzonderheid: 

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X