Seuntjens met fraaie goal beslissend tegen FC Eindhoven

Het is De Graafschap gelukt om een overwinning te boeken bij FC Eindhoven. De openingsfase was echter wel voor de thuisploeg met een kansje voor Simons. Vervolgens ging een kopbal van Wouters naast. Philip Brittijn haalde van afstand uit, waarbij doelman Brondeel redding bracht.

Niet veel later opnieuw Philip Brittijn, maar van een verdere afstand, welke een prooi was voor Brondeel. Een goede pass van Basar Önal op Devin Haen stelde de aanvaller in staat om op doel te schieten. Brondeel keerde de inzet.

Vervolgens was het Simon Colyn die Devin Haen aan de linkerkant kon bedienen. Doelman Brondeel maakte zijn doel klein, waardoor Devin Haen geen doel trof. In de slotfase van de eerste helft was er een hoekschop voor FC Eindhoven, waarbij Wouters de bal in de handen van goalie Thijs Jansen zag gaan.

Bij de start van de tweede helft kwam er een debutant binnen de lijnen. Jesper van Riel nam de positie over van Levi Schoppema. De eerste poging na de rust was voor Simon Colyn, in het zijnet. Limouri schoot namens FC Eindhoven over.

Nadat Ralf Seuntjens in het veld kwam voor Devin Haen werd de openingstreffer gemaakt. David Flakus Bosilj gaf voor op Basar Önal, die het lederen projectiel klaar kon leggen zodat Ralf Seuntjens met een volley kon uithalen en de bal in de kruising zag belanden, 0-1.

In het restant van de wedstrijd kwam de thuisploeg dicht voor het doel van De Graafschap. Verdediger Joran Hardeman bracht tot tweemaal toe redding vanaf de lijn, waardoor de Doetinchemse ploeg geen tegentreffer incasseerde.

Door deze minimale zege neemt De Graafschap afstand van de tegenstander op de ranglijst. Een verschil van zes punten. De Achterhoekse club staat op plaats vijf en komt komende maandagavond 22 januari in actie voor het inhaalduel tegen Jong PSV op De Vijverberg.

Vrijdag 19 januari 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)